"Putin'in Ziyareti Tarihi Öneme Sahip"

TAKİP ET

​​​​​​​Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ünver Sel, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önümüzdeki günlerde Türkiye'ye yapacağı ziyaretin pek çok açıdan tarihi önemde olduğunu söyledi.

Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ünver Sel, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in önümüzdeki günlerde Türkiye’ye yapacağı ziyaretin pek çok açıdan tarihi önemde olduğunu söyledi.

Ünver Sel, Haber Şanlıurfa’ya yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jimping’in stratejik Moskova ziyaretinin hemen ardından Putin’in Türkiye’ye gelmesi kritik bir gelişmedir. Türkiye ile Rusya arasındaki dostane ilişkilerin geliştirilmesi iki ülke açısından da hayati önemdedir. Ukrayna’daki savaşın yeni bir aşamaya geçmesi ve tahıl koridorunun sürekliliğinin sağlanması bölgesel barışa önemli bir katkı sağlamaktadır. Deprem nedeniyle büyük yıkıma uğrayan Türkiye’ye BM Daimi Üyesi bir ülkeden yapılan devlet başkanı seviyesindeki ilk ziyarettir. Suriye ve Mısır ile diplomatik ilişkilerin gelişmesine, Türkiye’nin terörle mücadelesine ve bölgesel istikrara katkı sağlayacaktır. Bütün bu olgular ışığında, Türkiye ile Rusya’nın Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Viladimir Putin’in geliştirdiği dostluk ve işbirliği iki ülkenin de yararınadır.”

Putin Erdoğan ziyaret Türkiye