RTÜK O Kanallara Ceza Yağdırdı!

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından yaptıkları yayınlardan dolayı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından Halk TV, Tele1 ve FOX'a ceza kesildi.

Bugün gerçekleştirilen RTÜK toplantısının ardından, 11 ili etkileyen ve binlerce can alan Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yayın yapan Halk TV, Tele1 ve FOX’a ağır cezalar kesildi.

FOX TV'de yayınlanan “Orta Sayfa" programında AFAD tarafından yardımların engellendiğine dair ifadeler kullanılmıştı. Söz konusu ifadelerin ardından yayıncı kanala üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uygulanmasına karar verildi. Halk TV’de yayınlanan “Büyük Felaket” adlı yayında ise “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlık ve bağımsızlığına, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı olamaz” hükmünün ihlal edildiği gerekçesiyle üst sınırdan 5 kez program durdurma ve üst sınırdan idari para cezası uygulanması kararı verildi.

Son olarak Tele1’de yayınlanan “18 Dakika” programı ile yayıncılık ilkelerinin ihlal edildiği gerekçesiyle üst sınırdan idari para cezası ve 5 kez program durdurma cezası verildi.

RTÜK ceza FOX Tele1 Halk Tv gündem son dakika