SADDAM'A HİZMET EDEN RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN

TAKİP ET

Saddam Hüseyin'e hizmete eden bu garson bugün Dünya'nın en tanınmış devlet adamlarından biri. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Saddam Hüseyin'e hizmete eden bu garson bugün Dünya'nın en tanınmış devlet adamlarından biri. Fotoğrafta Saddam Hüseyin'in yanında gördüğünüz bu garson Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin


Fotoğraftaki kişi şu anda Rusya Devlet Başkanı olan Vladimir Putin... Vladimir Putin, KGB ajanı olduğu dönemlerde bu fotoğraf çekilmiş.


1975 senesinde başladığı KGB kariyeri 35 sene süren Putin'in Saddam Hüseyin ile olan fotoğrafı hem şaşırttı hem de düşündürdü.


VLADİMİR PUTİN KİMDİR ?


Vladimir Putin, 7 Ekim 1952 tarihinde, SSCB döneminde adı Leningrad olan Sankt Petersburg şehirinde doğdu. Annesi fabrika işçisi, babası donanmada denizaltı filosunda görevliydi. 1975 senesinde Leningrad Devlet Üniversitesi Hukuk Bölümü mezunu. 1975 senesinden itibaren KGB Dış İstihbarat Dairesi'nde hizmete başladı.


1990'da Leningrad Şehir Konseyi'nde danışmanlık yapmış olan Putin, 1991-1992 senelerinde belediye başkan yardımcısı ve belediye konseyi dış ilişkiler komitesinin başkanı idi. Putin, 1996 yılına kadar St. Petersburg yönetiminde çeşitli kademelerdeki görevlerinin ardından, 1996'da Kremlin Sarayı Mülkiyet İdaresi Başkan Yardımcılığı'na atandı ve bu görevini, 1997 yılına kadar sürdürdü. 1997 ve 1998'de Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı ile Devlet Başkanlığı Denetim İdaresi Başkanı olarak yaptı.

saddam putin garson