Sade yağ resmen Urfa yağı olarak tescillendi!

TAKİP ET

ŞUTB'nin girişimleriyle Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenen "Şanlıurfa sade yağı"nın coğrafi işaret belgesi alındı.

ŞUTB'nin girişimleriyle Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenen "Şanlıurfa sade yağı"nın coğrafi işaret belgesi alındı. Törene katılan tek Urfa vekili Ahmet Akay da misafirlere sade yağdan yapılan ürünlerden takdim etti.
 Türkiye'nin en önemli gastronomi kentlerinden Şanlıurfa'da bir mutfak lezzeti daha Urfa adına tescile layık görüldü. 
Şanlıurfa Ticaret Borsası saf koyun sütünden elde edilen sade yağ için Türk Patent Enstitüsü'ne tescil için başvuruda bulundu. Özellikle tatlı yapımında kullanılan ve Urfa adıyla ünlenen yağın "Şanlıurfa Sade yağı" olarak tescillenmesi için Türk Patent ve marka kurumu onay verdi.
Tescil belgesinin verilmesi için Türk Patent ve Marka Kurumu Konferans Salonu'nda "Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Takdim Töreni" düzenlendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Çetin Ali DÖNMEZ'in yanı sıra törene Milli Eğitim Eski Bakanı Nabi AVCI, Ulaştırma eski bakanı Ahmet ARSLAN  Şanlıurfa'yı temsilen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet AKAY, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkan Yardımcısı Uğur BÜYÜKHATİPOGLU  ve Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) Başkanı Mehmet KAYA katıldı. 
Törende tescil belgesi Vekil AKAY ve Başkan KAYA'ya takdim edildi. 
Tescil belgesinin Şanlıurfa'ya hayırlı olmasını dileyen vekil AKAY, sade yağdan yapılan ürünlerin tanıtıldığı stant da misafirlere ikramlıklarda bulundu.