SAĞLIK ÇALIŞANLARI DERNEĞİNDEN KAPANAN HASTANELERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

TAKİP ET

Sağlık çalışanları dernek başkanı Salih Çoban Kapanan hastanelerle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Sağlık çalışanları dernek başkanı Salih Çoban Kapanan hastanelerle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Sağlık çalışanları dernek başkanı Salih Çoban : Son bir haftadır sürekli gündeme getirdiğimiz kapanan Tıp Merkezleri Ve Özel Hastanelerin artık bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Medyanın Şanlıurfa için bu kadar önemli bir konuyu sürekli gündeme getirmesine rağmen yetkililer önlem almak yerine hala soruşturma peşine düşmüş. Ayın 1’inde Tıp Merkezleri ve Özel Hastaneler açılacak denmesine rağmen hala kimse bir şey yapmıyor.

ŞUSKİ Özel Kalem Müdürü Şevket Altındağ`ın hayatını kaybetmesini ve gerekli önlemin burada alınmayıp Elazığ`a sevk edilmesinin açıklamasını hastanede boş yatağın olmamasına bağlıyorlar. Madem devlet hastanelerinde boş yatak yok ne için özel sektörün önünü açmak yerine taş koyuyorlar? Bugün ihmal yüzünden hayatını kaybeden kişi Şevket Altındağ değil bizden bir olabilirdi önlem alınmayıp soruşturma yapılmadığı sürece bunlar başımıza gelmeye devam edecektir.

Sağlıktan Mezun Olup İşsiz Olan Gençlerimizin Sayısı Günden Güne Artıyor. İşkur Üzerinden 3 -5 kişiyi kendi bölümleri dışındaki yerlerde işe alıyorlar. Bugün Şanlıurfa`da kapanan Tıp Merkezleri ve özel hastane açılırsa 300-500 arası kişi iş bulacak ama maalesef durum bu kadar göz önündeyken hala Şanlıurfa`da özel hastane ve tıp merkezlerinin açılmasına engel oluyorlar.

Bu yollarda ölen insanların hesabını kim verecek? En ufak bir yara için neden başka illere sevk ediliyoruz? Urfa bu kadar sahipsiz mi? Seçim zamanı en çok oy veren il arasına giren Şanlıurfa bunları hak edecek ne yaptı? Haksız yere Tıp Merkezlerini ve Özel Hastaneleri kapatan sayın bakanlarımız ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı ve diğer yetkililer neden çıkıp bir açıklama yapmıyorlar hala? Umuyoruz ki yetkililer bize ve halkımıza gerekli açıklamayı yaparlar artık!

sağlık çalışanları derneği şanlıurfa