Saksı çiçek çeşitleri

TAKİP ET

Saksı çiçekleri içinden birini seçmek söz konusu olduğunda aklınız karışabilir. Çünkü çok fazla çeşit var. Her biri farklı bakım istiyor ve her biri iç mekana uygun değil. Öncelikle nerede bakacağınıza karar vermeli ardından ortama uyumlu seçeneklere göz atmalısınız.

Saksı çiçek çeşitleri

Saksı çiçekleri içinden birini seçmek söz konusu olduğunda aklınız karışabilir. Çünkü çok fazla çeşit var. Her biri farklı bakım istiyor ve her biri iç mekana uygun değil. Öncelikle nerede bakacağınıza karar vermeli ardından ortama uyumlu seçeneklere göz atmalısınız. Örnek olarak Sardunyalar, saksı çiçek bahçeleri için klasik bir seçimdir, ancak dikkatli bir çıkmaz gerektirir ve düzenli olarak saksı değiştirilmeleri gerekir. İşlem zor değildir ve sardunyalar birçok çeşit ve renkte gelir.

Petunyalar

Saksı çiçekleri arasında favori bir seçim olan petunyalar, kaplarda, pencere kutusu yetiştiricilerinde ve zeminde iyi yetişir. Petunyaların çekici, limon yeşili yaprakları vardır ve 25 cm boyunda büyürler. Isıyı iyi tolere ederler ve ısıya dayanıklıdırlar. Birçok çeşidin büyüme mevsimi boyunca çiçek açması, onları saksılar için mükemmel bir seçim haline getirir. Petunyalar ayrıca kısmi gölgeyi de tolere eder.

Heucheras

Heucheralar dayanıklı çiçek bitkileridir ve saksı çiçekleri olarak başarıyla korunabilir. İyi drene edilmiş nemli bir toprağa ihtiyaç duyarlar. Drenaj delikleri olan kapları tercih ederler. Bitkiyi yılda bir kez gübreleyin. Heucheras, kışı içeride yaşayabilir ve genellikle saksılarında kalır. İlkbahar ve yaz aylarında açık havada ekilebilirler.

Lantanalar

Lantanalar, sıcak ve güneşli alanlarda iyi yetişen tropik bitkilerdir. Rengarenk çiçekler ve yemyeşil yapraklar üretirler. Tropikal bir bitki olmasına rağmen bakımı kolaydır ve kuraklığa dayanıklıdır. Toprağınızdaki asitliği artırmak için bir galon suda sirke kullanabilirsiniz. Toprağa organik kompost da ekleyebilirsiniz. Lantanalar sıcak havayı sever ve 2 derece altındaki sıcaklıklardan memnun değildir. Bu nedenle, sıcaklıklar 17 derece iken erken sonbaharda içeriye getirilmeleri gerekir.

Antoryumlar

Doğayı iç mekanlara taşımak istiyorsanız, antoryum dikmeyi düşünün. Bu bitkiler epifitlerdir, yani ağaçların yarıklarında büyürler ve bol güneş ışığına ve neme ihtiyaç duyarlar. Bununla birlikte, hem insanlara hem de evcil hayvanlara zararlı olabilirler. Bitkinizin zarar görmesini önlemek için yapraklara dokunmadan önce ellerinizi böcek öldürücü sabunla yıkadığınızdan emin olun. Ardından, toprağın üst kısmı kuruduğunda bitkinizi sulayın.

Evinizi şenlendirmek için bir bitkiye ihtiyacınız varsa https://www.kalitecicek.com/bolge/maltepe linkine tıklayarak hızlı bir sipariş oluşturabilirsiniz.

Güller

Güller saksı bahçesi için güzel bir seçimdir. Yıl boyunca renk sağlarlar, hastalıklara karşı dirençlidirler ve çıkmaza girmezler. Tüm yıl boyunca bahçede renk sağlamak için çok renkli bir çeşit seçin. Kavun-turuncuya kırmızı merkezlerle başlarlar ve lavanta, pembe veya beyaza olgunlaşırlar. İkliminize ve bulunduğunuz yere bağlı olarak tüm yaz ve sonbaharda çiçek açacaklar.

Saksıda yetiştirmek için arı dostu bitkiler

Bahçe ya da balkon için arı dostu bitkiler hem polen hem de nektar bakımından zengin çiçeklere sahip olmalıdır. Ebegümeci, lavanta ve tatlı bezelye de dahil olmak üzere seçebileceğiniz binlerce çiçek açan çiçek çeşidi vardır. Arıları çekmek için nektar üreten bitkilere ek olarak, bal özünü andıran kokulara sahip başka çiçekli bitkiler de ekleyebilirsiniz.

Saksı çiçek çeşitleri