Salgın Gençler Tarafından Yayılıyor!

TAKİP ET

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Batı Pasifik bölge direktörü koronavirüsün 20'li, 30'lu ve 40'lı yaşlardaki kişiler tarafından yayıldığını ve çoğunun hastalığa yakalandığından haberinin olmadığını açıkladı

WHO Batı Pasifik bölge direktörü Takeshi Kasai, "Bu, yaşlılar, uzun dönemli bakım alan hasta insanlar, yoğun nüfuslu ve yetersiz hizmet alan yerlerde yaşayan kişiler gibi daha savumasızların hastalanma riskini artırıyor" dedi.

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 22 milyon 190 bine yaklaşırken, can kaybı 780 bini, iyileşenlerin sayısı da 14 milyon 900 bini aştı.

Dünya Sağlık Örgütü gençler arasında koronavirüs vakalarının hızlı bir şekilde arttığını açıkladı. Çoğu belirti göstermeyen gençlerin bu nedenle salgının yayılmasında temel sebeplerden biri olduğu ifade edildi.

Covid-19'da en riskli grupların yaşlılar ve kronik hastalar olduğu belirtiliyor. Ölüm oranları yaşla doğru orantıda azalıyor. Ancak sıkı karantina kurallarının kalkmasıyla gençler için avantajlı olan bu durum Covid-19'un seyri açısından bir dezavantaj teşkil ediyor.

DSÖ'nün Pasifik Bölge Direktöü Takeshi Kasai, "Salgın değişiyor. Gençler yayılmayı sürüklüyor. Çoğu hasta olduklarından bile habersiz" dedi. Kasai Asya-Pasifik'te Covid-19'un yenibir evreye girdiğini aktardı.

DSÖ'DEN 'AŞI MİLLİYETÇİLİĞİNİ ÖNLEME' ÇAĞRISI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kovid-19 aşısı için ülkelere uyarıda bulunarak, "Sınırlı tedarikleri stratejik ve küresel olarak paylaşmak aslında her ülkenin ulusal çıkarına. Herkes güvende olana kadar kimse güvende değil. Aşı milliyetçiliğini önlemeliyiz." ifadesini kullandı.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), salgının ilk 6 ayında dünya genelinde sağlık çalışanları, hastalar ve sağlık altyapısına karşı 600'den fazla şiddet, taciz ve damgalama vakası kaydedildiğini bildirdi.

Arjantin'in çeşitli şehirlerinde binlerce kişi, Alberto Fernandez hükümetinin salgına karşı uyguladığı politikaları ve yargı reformunu protesto etmek için sokaklara döküldü.

İran Meclisi Milli Eğitim Komisyonu Başkan Yardımcısı Kasım Ahmedi Laşeki, ülke genelindeki okullarda eğitimin "kırmızı, sarı ve beyaz" risk seviyelerine göre farklılık göstereceğini söyledi.

İngiltere’nin önde gelen perakende zincirlerinden Marks&Spencer'dan yapılan açıklamada, salgının yarattığı koşullar nedeniyle gelecek üç ayda toplam 7 bin kişinin işten çıkarılacağı kaydedildi.

Karadağ'da, yeni eğitim-öğretim yılının salgın nedeniyle 1 Ekim'de başlamasına karar verildi.

Kaynak: Reuters

dünya sağlık örgütü koronavirüs türkiye