Şanlıufa ve İlçelerinde Hava Durumu Nasıl Olacak?

TAKİP ET

Yağmurların yavaş yavaş ülkeyi terk etmesiyle birlikte hava sıcaklıkları da artmaya başladı. Peki, Şanlıurfa'da hava durumu nasıl? Şanlıurfa ve ilçelerinde bu hafta hava durumu nasıl olacak? İşte detaylar.

Urfa kent merkezinde bugün gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışlar akşam saatlerinde kadar devam edecek. Hava sıcaklığı ise gün içerisinde 15 dereceyi gösterirken, gece saatlerinde ise 8 derece olacak.

Haftanın geri kalan kısmını ise Urfa, parçalı bulutlu ve az bulutlu olarak geçirecek. Hava sıcaklığı yarın 19 dereceye kadar çıkacak. Cumartesi günü 20 pazar günü ise 23 derece hava sıcaklığı bekleniyor. Gündüz yaşanan sıcaklık artışlarına paralel olarak gece sıcakları da artacak. 

AKÇAKALE HAVA DURUMU

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bugün sağanak yağışlar etkili olacak. Hava sıcaklığı ise 17 derece olarak bekleniyor. Haftanın kalanında ise Akçakale’yi çok daha sıcak günler bekliyor. Sıcaklıklar cumartesi günü 22, pazar günü ise 23 dereceyi görecek. Gece sıcaklıkları 7 ve 8 derece civarında olacak. Vatandaşların gündüz ve gece arasındaki bu ciddi sıcaklık farkına karşı önlem alması gerekiyor.

BİRECİK HAVA DURUMU

Birecik de bugün sağanak yağışlardan etkilenecek. Hava sıcaklığı ise gün içerisinde 18 dereceye kadar çıkacak. Birecik’i hafta sonu az bulutlu ve güneşli günler bekliyor. Cumartesi günü 22 dereceye çıkacak olan sıcaklıklar, pazar günü ise 24 dereceyi bulacak.

BOZOVA HAVA DURUMU

Bozova’da da hava bugün şiddetli yağışlı olacak. Hava sıcaklığı 18 dereceye kadar yükselirken gece ise 8 dereceye düşecek. Bozova diğer ilçelere göre hafta sonu daha az sıcak olacak. Pazar günü hava sıcaklığı 21 derece olarak bekleniyor.

CEYLANPINAR HAVA DURUMU

Ceylanpınar, Şanlıurfa’nın en sıcak ilçelerinden biri olacak. Bugün şiddetli yağışlardan etkilenecek olan ilçede hava sıcaklığı 17 dereceye kadar çıkacak. Cuma günü 20, cumartesi günü 22, pazar günü ise 24 derece hava sıcaklığı bekleniyor. Gündüz en sıcak ilçelerden biri olan Ceylanpınar’da hava durumu gece saatlerinde ciddi farklılıklar oluşturuyor. Bu gece hava sıcaklığının 8 derece olması beklenirken, cuma ve cumartesi günü ise 6 derece olacak.

HALFETİ HAVA DURUMU

Halfeti’de bugün yağışlar etkili olacak. Hava sıcaklığı ise 16 derece olarak bekleniyor. Cumartesi günü 19 derece hava sıcaklığı beklenen Halfeti’de pazar günü ise sıcaklıklar 21 derece çıkacak.

HARRAN HAVA DURUMU

Yağmurlardan etkilenen ilçelerden bir diğeri de Harran olacak. Harran’da bugün hava sıcaklığı gün içerisinde 15 derece olacak. Gece saatlerinde ise sıcaklıklar 8 dereceye kadar düşecek. Haftanın kalanında ise daha sıcak ve güneşli bir hava Harranlıları bekliyor. Yarın gece sıcaklığı ise 5 dereceye kadar düşecek. Vatandaşların yarın gece dikkatli olması gerekiyor.

HİLVAN HAVA DURUMU

Hilvan’da Şanlıurfa’nın kalanında olduğu gibi bugün yağışlı olacak ve haftanın kalan günlerinde güneşli günler görecek. Hilvan’da hava sıcaklığı bugün 14 dereceye kadar çıkacak. Cumartesi günü 20, pazar günü ise 21 derece sıcaklık Hilvanlıları bekliyor.

KARAKÖPRÜ HAVA DURUMU

Karaköprü’de hava bugün yağışlı olacak. Sıcaklıklar ise gündüz 15 gece ise 8 derece olarak ölçülecek. Pazar günü Karaköprü’de gündüz sıcaklıkları 23 dereceye kadar çıkacak.

SİVEREK HAVA DURUMU

Siverek Urfa’nın en soğuk ilçesi olarak dikkat çekiyor. Bugün yağışların etkili olacağı ilçede hava sıcaklığı en yüksek 13 derece olacak. Gece hava sıcaklıkları ise 7 dereceye düşecek. Yarın parçalı bulutlu bir havanın beklendiği ilçede gündüz sıcaklığı 16 gece sıcaklığı ise 5 derece olarak ölçülecek. Hafta sonu ise Siverek’te az bulutlu bir hava hakim olacak. Sivereklileri; cumartesi günü 19, pazar günü ise 21 derece hava sıcaklığı bekliyor.

SURUÇ HAVA DURUMU

Suruç’ta da bugün hava yağışlı olacak. Hava sıcaklığı en yüksek 15 dereceyi gösterecek. Pazar günü Suruç’ta hava sıcaklığı 23 dereceye kadar çıksa da gece sıcaklıkları da 8 dereceye kadar düşecek.

VİRANŞEHİR HAVA DURUMU

Yağışlardan etkilenecek olan Viranşehir’de bugün hava sıcaklığı en yüksek 15 derece olacak. Cuma günü 17, cumartesi günü 20, pazar günü ise 23 derece sıcaklık bekleniyor. Viranşehir haftanın kalanını az bulutlu ve güneşli olarak geçirecek.

Şanlıurfa hava durumu Siverek hava durumu