Şanlıurfa 20 Günlük Hava Durumu (27 Nisan 2023)

TAKİP ET

Urfa'da hava durumu bugün parçalı bulutlu olacak. Hava sıcaklıkları ise 27 dereceye kadar çıkacak. Peki, hava durumu 20 gün boyunca nasıl olacak? Yağmurlar ne zaman geliyor? İşte cevaplar.

Hava durumu Şanlıurfa kent merkezinde bugün parçalı bulutlu ve güneşli olacak. Öğle saatlerinde sıcaklıkların 27 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Gece sıcaklıkları ise 14 derece olacak. 

Camartesi gününden itibaren Urfa’ya sağanak yağışlar geliyor. Sağanak yağışların üç gün boyunca devam etmesi ve vatandaşların buna göre önlem alması bekleniyor.

URFA 20 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Hava durumu Urfa il merkezinin yanı sıra ilçelerde tüm vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Hem yaşanan sel felaketi hem de çiftçiler düzenli olarak Urfa hava durumunu takip ediyor.

29 Nisan Cumartesi günü gelen sağanak yağışların, pazartesi gününe kadar devam etmesi bekleniyor. 1 ve 2 Mayıs tarihlerinde ise havanın yer yer yağmurlu olacağı tahmin ediliyor. Bu dönemde hava sıcaklıklarının 20 ila 24 derece arasında olması bekleniyor.

3 Mayıs Çarşamba günü itibariyle Urfalıların güneşli günler bekliyor. 6 Mayıs Cumartesi gününe kadar hava çoğunlukla güneşli olacak. Bu dönemde hava sıcaklıkları 30 derecenin üzerine kadar çıkacak.

7 Mayıs Pazar günü hava sıcaklıkları 33 dereceden 26 dereceye kadar düşecek ve sağanak yağış başlayacak. Bu tarihten itibaren 16 Mayıs’a kadar ise Şanlıurfalıları güneşli günler bekliyor olacak. Havanın yalnızca 11 Mayıs’ta bulutlu olması bekleniyor. Bunun dışında hava sıcaklıkları 27 ve 30 derece arasında olması bekleniyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, verilerini düzenli olarak güncelliyor. İleriye dönük tahminlerde sık sık değişiklik yaşanabiliyor. Urfalı vatandaşların hava durumuna bakarken bunu göz önünde bulundurmasında fayda var.