Şanlıurfa Akaryakıt Fiyatları (1 Mayıs 2023)

TAKİP ET

Geçtiğimiz hafta benzin ve motorine gelen peşi sıra indirimlerin ardından otogaza ise zam gelmişti. Peki, bu hafta benzin fiyatları Şanlıurfa kent merkezinde ne kadar? Mazot fiyatları Şanlıurfa için kaç lira? Otogaza indirim olacak mı? İşte cevaplar.

Geçtiğimiz hafta boyunca benzine ve motorine farklı zamanlarda 2’şer kez indirim yapılmıştı. Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüşlerle birlikte gelen indirimler vatandaşları sevindirmişti. Şanlıurfa LPG fiyatlarına ise 22 kuruşluk zam yansıtılmıştı. Peki, Şanlıurfa benzin fiyatları, motorin fiyatları ve LPG fiyatları haftaya nasıl başladı.

ŞANLIURFA BENZİN FİYATLARI

Benzin fiyatı Şanlıurfa kent merkezinde bugün 21.16 liradan satışa sunuluyor. Benzinin en ucuz olduğu ilçe olan Birecik’te ise litre başına satış fiyatı 21.05 lira olarak belirlenmiş durumda. Benzinin litresinin en pahalı olduğu ilçeler ise Halfeti ve Akçakale. Bu iki ilçede benzin 21.18 liradan satışa sunuluyor.

ŞANLIURFA MAZOT FİYATLARI

Mazot fiyatları Şanlıurfa kent merkezinde ve ilçelerinde sıklıkla merak edilen konulardan biri. Dizel araç kullananların yanı sıra baharın gelmesiyle birlikte ekim zamanının başlamasıyla çiftçiler de mazot fiyatlarını merak ediyor. Geçtiğimiz hafta mazot fiyatlarına iki ayrı indirim yapılmıştı.

Mazot fiyatları Urfa merkezinde 20.61 lira bandında. Tıpkı benzinde olduğu gibi en ucuz mazotu Birecikliler, en pahalı mazotu ise Akçakale ve Halfetililer kullanıyor. Birecik mazot fiyatları 20.5 lira iken Halfeti ve Akçakale’de ise 20.63 lira.

ŞANLIURFA LPG FİYATLARI

Bir diğer merak konusu ise LPG fiyatları. Geçtiğimiz hafta otogaza zam yapılmıştı. Zam kararı Urfa’da 22 kuruş olarak yansıdı. LPG fiyatları Şanlıurfa’da bugün 10.77 lira olarak belirlenmiş durumda. LPG fiyatları benzin ve motorinden farklı olarak kentin tamamında aynı fiyattan satışa sunuluyor. 

Tüm bu fiyatlara karşın akaryakıt istasyonlarında bazı farklılıklar görülebiliyor. Bu farklılık temel sebebi ise kar marjı olarak açıklanıyor.

BRENT PETROL NE KADAR?

Geçtiğimiz hafta çarşamba gününe kadar düşüş yaşayan brent petrol, bu tarihten sonra yükselmeye başladı. Bu sabah saatlerinde yeniden bir düşüş eğilime geçildi. Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda bugün 79, 54 dolardan satılıyor.