Şanlıurfa Akaryakıt Fiyatları (20 Nisan 2023)

TAKİP ET

Son bir haftada doların artmasının ardından vatandaşlar 'benzine bugün zam var mı, mazota zam gelecek mi' sorularını sormaya başladı. Bayram öncesinde benzin fiyatları Urfa'da nasıl? Mazot fiyatı Urfa'da ne kadar? İşte yanıtlar.

Bayram öncesinde en çok merak edilen sorulardan biri de Urfa benzin fiyatlarının ne kadar olacağı. Özellikle doların artmasıyla birlikte birçok vatandaş akaryakıta zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. OPEC kararları, uluslararası istikrarsız durum, doların Türk lirası karşısında sürekli olarak değer kazanması, akaryakıt fiyatlarında zam olacağı endişesini iyiden iyiye artırıyor.

Benzin, motorin ve otogaza ilişkin şuana kadar açıklanmış herhangi bir zam kararı bulunmuyor. Dolarda artış sürüyor olsa da brent petrolün varil fiyatları ise uluslararası piyasalarda düşüş eğilimde. Bugün brent petrolün varili 81.70 dolardan satışa sunuluyor.

ŞANLIURFA BENZİN FİYATI

Benzin fiyatı Urfa kent merkezinde en çok merak edilen konuların başında geliyor. İstanbul’da litresi 22.41 liradan satışa sunulan benzin, Urfa kent merkezinde ise 23.23 liradan satılıyor. Benzin fiyatları ilçelere göre de değişiklik gösteriyor. Urfa’da en ucuz benzini 23.12 lirayla Birecik, en pahalı benzini ise 23.26 lirayla Akçakale ve Halfetililer kullanıyor.

ŞANLIURFA MAZOT FİYATI

Benzinin yanı sıra mazot fiyatları Urfa’da merak edilen bir konular arasında yer alıyor. Özellikle traktör kullanımı nedeniyle çiftçiler motorin fiyatlarını yakından takip ediyor. Dolarda başlayan sert yükseliş trendi, motorin fiyatlarının da artacağı konusunda endişe yarattı. Şu ana kadar motorine dair de herhangi bir zam açıklanmadı. 

İstanbul’da sürücüler mazotu 21.06 liradan satın alırken, Şanlıurfa mazot fiyatı ise 21.98 lira olarak göze çarpıyor. Mazotu, tıpkı benzinde olduğu gibi, 21.87 TL ile en ucuz Birecikliler kullanırken, litresini 22.01 TL ile en pahalı Akçakale ve Halfetili vatandaşlar kullanıyor.

ŞANLIURFA LPG FİYATI

Özellikle düşük gelir grubundaki araçlara sahip vatandaşlar, benzin ve motorin yerine otogaz kullanmayı tercih ediyor. Urfa otogaz fiyatları açısından benzin ve motorine kıyasla en büyük fark, tüm ilçelerde aynı fiyatlara satılıyor olmasıdır. Otogaz fiyatları İstanbul’da 10.25 TL iken Urfa’da ise 10.55 liradan satışa sunuluyor.

Akaryakıt fiyatları Urfa’da firmaya ve istasyonlara bağlı olarak bazı değişiklikler gösterebilmektedir. Bu nedenle akaryakıt alacağınız zaman öncesinden tüm istasyonlardaki rakamları inceleyebilirsiniz. Ancak akaryakıt alışverişinizi mutlaka güvenilir istasyonlardan yapmanız tavsiye edilmektedir.

Şanlıurfa benzin fiyatı Şanlıurfa mazot fiyatı