Şanlıurfa Akaryakıt Fiyatları (4 Mayıs 2023)

TAKİP ET

Brent petrolde yaşanan düşüşler benzin ve motorine indirim olarak yansıdı. Ardı ardına gelen indirimlerin ardından Şanlıurfa'da benzin fiyatları ve motorin fiyatları merak konusu oldu. İşte cevaplar.

Brent petrolde geçtiğimiz ayın ortalarında başlayan düşüş eğilimi devam ediyor. Türkiye’de akaryakıt fiyatlarını etkileyen iki temel faktörden biri döviz rakamları iken diğeri ise brent petrol fiyatları. Brent petrol düşerken, benzin ve motorine de arka arkaya indirimler geldi. Pompaya yansıyan indirimlerin ardından vatandaşlar “Şanlıurfa benzin fiyatları” ve “Şanlıurfa mazot fiyatları” gibi aramalarla, rakamları öğrenmeye çalışıyor. İşte bu arama sorgularının cevapları.

ŞANLIURFA BENZİN FİYATLARI

Benzin fiyatları Şanlıurfa kent merkezinde bugün 21.2 lira bandında. Benzini en pahalı kullanan Akçakale ve Halfeti’de ise benzin fiyatları 21.22 lira olarak belirlendi. Benzini en ucuz kullanan ilçe ise Birecik. Birecik’te benzin fiyatı 21.09 lira.

ŞANLIURFA MAZOT FİYATLARI

İndirimlerden en çok etkilenen ise mazot fiyatları oldu. Özellikle ekim ve hasat mevsimlerinin gelmesiyle birlikte Şanlıurfa’da çiftçiler mazot fiyatlarının düşmesine en çok sevinenler oldu. Mazot fiyatları Şanlıurfa kent merkezinde bugün 19.31 liradan satışa sunuluyor.

Mazot fiyatlarının en pahalı olduğu ilçeler Akçakale ve Halfeti. Bu iki ilçede mazotun litresi 19.33 liradan satılıyor. Birecik’te ise mazot 19.2 liradan satışa sunuluyor.

ŞANLIURFA LPG FİYATLARI

Motorin ve benzine gelen indirimler otogaz fiyatları henüz etkilemedi. LPG fiyatları Şanlıurfa kent genelinde bugün 10.77 lira bandında seyrediyor. Diğer akaryakıtların aksine LPG, ilçeden ilçeye farklılık göstermiyor. 

BRENT PETROL FİYATLARI

Brent petrol ise uluslararası piyasalarda değer kaybetmeye devam ediyor. Nisan ayında 86 dolar seviyesini gören brent petrolün bugünkü varil fiyatı uluslararası piyasalarda 72 dolar olarak belirlenmiş durumda.
 

Şanlıurfa benzin fiyatları Şanlıurfa mazot fiyatları