Şanlıurfa Akaryakıt Fiyatları (6 Mayıs 2023)

TAKİP ET

Benzin ve motorine gelen ardı ardına indirimlerin sonrasında, pazartesi günü yeniden zam geleceği haberleri dolaşmaya başladı. Peki, bugün Şanlıurfa'da benzin ne kadar? Şanlıurfa mazot fiyatları ne durumda? Şanlıurfa LPG fiyatlarına indirim gelecek mi? İşte yanıtlar.

Şanlıurfa’da akaryakıt fiyatları en çok merak edilen konulardan biri konumunda yer alıyor. Özellikle ekim ve hasat mevsiminin başlamasıyla birlikte çiftçiler de motorin fiyatlarını her gün takip etmeye başladı. Peki, Şanlıurfa benzin fiyatları ne kadar? İndirim olacak mı? 

ŞANLIURFA BENZİN FİYATLARI

Benzine gelen ardı ardına indirimler vatandaşın yüzünü güldürmüştü. Brent petrolde yaşanan düşüşler, Türkiye’de akaryakıt piyasasını doğrudan etkiliyor. Benzin fiyatları Şanlıurfa kent merkezinde bugün 20.17 liradan satışa sunuluyor. Buna karşın benzine pazartesi gününden itibaren zam gelmesi bekleniyor.

ŞANLIURFA MAZOT FİYATLARI

Mazot fiyatları Şanlıurfa kent merkezinde bugün 18.83 lira bandında. Mazot fiyatları Urfa’da özellikle çiftçileri doğrudan ilgilendiriyor. Ekim mevsiminin başlamasıyla birlikte dizel araç kullanan çiftçiler, günlük olarak mazot fiyatlarını takip etmeye başladı. Urfa’da en ucuz mazotu ise Birecikliler kullanıyor. Birecik’te mazot 18.74 liradan satışa sunuluyor. Akçakale ve Halfeti ise en pahalı mazotu kullanan ilçeler. Bu ilçelerde mazotun litresi 18.85 liradan satılıyor.

ŞANLIURFA LPG FİYATLARI

Motorin grubuna ve benzine ardı ardına indirimler gelirken otogaza ise herhangi bir indirim yansımadı. Hatta geçtiğimiz hafta otogaz 30 kuruş daha zamlandı. Urfa LPG fiyatları bugün 10.77 lira olarak belirlendi. Benzin ve motorinin aksine otogaz tüm ilçelerde aynı fiyattan satışa sunuluyor.

BRENT PETROL FİYATLARI

Neredeyse bir ay boyunca dalgalı da olsa düşüşe geçen brent petrol, yeniden yükseliş eğilimi kazandı. Çarşamba günü 72 dolar seviyelerini gören brent petrolün varili uluslararası piyasalarda bugün 75 dolara satılıyor. Brent petrolde yaşanan bu değişimlerin Türkiye’de akaryakıt fiyatını da etkilemesi bekleniyor.
 

Şanlıurfa benzin fiyatları Şanlıurfa mazot fiyatları