Şanlıurfa Barosu Depremde Yıkılan Evlerle İlgili Dikkat Çeken Bir Adım Attı

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ta yaşanan 2 büyük deprem ile yıkıma uğrayan Şanlıurfa'da depremzedelerin yaraları sarılmaya çalışılırken Şanlıurfa Barosu'da yıkılan binalarla ilgili sorumlu müteahhitler, yapı ruhsatı veren kişiler, iskan ruhsatı ve denetim görevini yürütenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Şanlıurfa Baro Başkanı Av. Abdullah Öncel Başkanlığında kurulan “Deprem Komisyonu” Şanlıurfa'da yıkılan binalar ile ilgili binayı yapan müteahhitler, yapı ruhsatı veren, iskan ruhsatı ve denetim görevini yerine getirenler hakkında suç duyurusunda bulundular.

Şanlıurfa Baro Başkanı Av. Öncel tarafından yapılan açıklamada, “Bugün, Şanlıurfa Barosu Deprem Dayanışma ve Hukuk Komisyonu olarak Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına yapmış olduğumuz suç duyurusu neticesinde; 2023/5002 E. sayılı soruşturma dosyası kapsamında, bilirkişi heyeti görevlendirildi. İmar planına aykırı bir şekilde değişiklik yaparak binaların yıkılmasına sebebiyet veren kişilerin tespiti hususunda da Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ilgili kurumlara yazı yazıldı” dedi..

AFAD'A DA BİLGİ YAZISI GÖNDERİLDİ!
4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu 5.Maddesi Gereğince AFAD’a da yazı gönderen Şanlıurfa Barosu yazıda, “Afet ve Acil Durum Müdürlüğünüzce daha önce Suriyeli sığınmacıların konaklaması için Harran, Akçakale, Ceylanpınar, Suruç ve Birecik’te geçici barınma merkezlerine tahsis edilmiş olan konteyner ve çadırların akıbetinin tarafımıza bildirilmesini, müdürlüğünüze ait kaç adet konteyner ve kaç adet çadırın bulunduğunu konaklama kapasiteleri ile beraber tarafımıza bildirilmesini, Şanlıurfa il ve ilçe genelinde yaşanan deprem sonrası kaç adet çadır kurulduğu ve varsa planlanan konteyner ve çadır kentlerin yer ve konaklama kapasitelerinin tarafımıza bildirilmesi, depremden etkilenen çevre illere Şanlıurfa’da gönderilen veya gönderilmesi planlanan konteyner ve çadırların sayılarının bildirilmesi” talebinde bulundu.


Öte yandan Hatay’da da büyük yıkıma sebep olan deprem sonrası Hatay Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, TV5 televizyonunda katıldığı programda, “Kendi adıma vicdanım rahat çünkü, hiçbir şekilde kaçak kaçak yapıya müsaade etmedim. Kaçak inşaattan ceza yazdığım için bana kızdılar. Memlekette senden başka doğru adam mı yok? dediler” diyerek Hatay’da yıkılan binaların müteahhitlerine ve o binalar için gerekli izinleri veren, denetlemesini yapmayan kişilere tepki gösterdi.

 

 

(Bu haber kaynak gösterilmeden ve haberin linki verilmeden paylaşılamaz. https://www.habersanliurfa.net/ )

Şanlıurfa Barosu Şanlıurfa Deprem AFAD