Şanlıurfa Belediye Başkanı Kimdir?

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yaşanan deprem ve sel felaketinin ardından, birçok internet kullanıcısı 'Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı kimdir?' sorusunu sormaya başladı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 31 Mart 2019 seçimlerinden bu yana Zeynel Abidin Beyazgül yürütmektedir.

Hem yaşanan deprem hem de sel felaketinin ardından gündemi yakından takip eden vatandaşlar, Beyazgül hakkında birçok konuyu merak etmektedir. Peki, Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin kimdir, kaç yaşındadır ve siyasi yaşamı nasıldır?

ŞANLIURFA BELEDİYE BAŞKANI KİMDİR?
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde 516 bin 202 oy aldı. Yapılan seçimin ardından belediye başkanlığı koltuğuna oturan Beyazgül, kentte birçok çalışmaya imzasını attı. 15 Haziran 1957 yılında Şanlıurfa’da dünyaya gelen Zeynel Abidin Beyazgül, ilk eğitim yaşamına da burada başladı. İlkokul, ortaokul ve liseyi Şanlıurfa’da tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için İstanbul’a gitti. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1983 yılında mezun olduktan sonra ise meslek yaşamına adım attı.

ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL’ÜN KARİYERİ
Zeynel Abidin Beyazgül, İstanbul Üniversitesi’nde hukuk eğitimini tamamlamasının ardından, iş yaşamına avukatlık mesleğiyle adım attı. 1985 yılında ise Şanlıurfa Belediyesi’nde Hukuk İşleri Müdürlüğü’nde göreve başladı. 1996 yılına kadar avukatlık yapan Beyazgül, 1996 yılında ise Kayseri İncesu Noteri olarak meslek yaşamına devam etti. Sonraki yıllarda Viranşehir, Adıyaman, Malatya ve Şanlıurfa’da noterlik görevini icra etmeye devam etti. Noterlik mesleğinin yanı sıra aynı zamanda oda başkanlığı ve başkan yardımcılığı gibi görevlerde de bulundu. 2011 yılında Malatya Noter Odası Başkanı olan Zeynel Abidin Beyazgül, 2014-2018 yılları arasında ise Türkiye Noterler Birliği Başkan Yardımcılığı yaptı.

ZEYNEL ABİDİN BEYAZGÜL’ÜN SİYASİ YAŞAMI
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül’ün siyasi kariyeri 2004 yılında başladı. Aynı yıl içerisinde AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2015 ve 2018 yılları arasında ise AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı yapmıştır. 2018 yılında Milletvekili adayı olmak için il başkanlığı görevinden istifa eden Beyazgül, 2019 yılında düzenlenen yerel seçimlerde belediye başkanı adayı olmuş ve 516 bin 202 oy alarak seçimleri kazanmıştır.

Şanlıurfa Belediye Başkanlığı görevine seçilen Beyazgül, evli ve 3 çocuk babasıdır.
 

Şanlıurfa Belediyesi Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı