Şanlıurfa Böyle Sele Teslim Edilmiş!

TAKİP ET

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa depremin yaralarını sarıp normal hayata dönmek üzereyken şimdi de sel felaketiyle boğuşmaya başladı. Yaşanan felaket sonrası şehir çamur deryasına döndü.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa depremin yaralarını sarıp normal hayata dönmek üzereyken şimdi de sel felaketiyle boğuşmaya başladı.

KARAKOYUN DERESİ ISLAH EDİLMEK YERİNE BETON DÖKÜLDÜ!

Şanlıurfa’nın yıllar içerisinde yapılan yanlışlar çerçevesinde sel felaketine maruz kaldığı ortaya çıktı. İddialara göre özellikle eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Bahçivan tarafından Karakoyun Deresi’nin pis koktuğu gerekçe gösterildi. Dereyi ıslah etmek yerine betonla kapatılması ve üzerine iş hanları, dükkanların yapılması hataların en büyüğü olarak gösteriliyor. Konuyla alakalı yapılan itirazlara rağmen bir de dere kenarındaki asırlık Palmiyelerin sökülüp yerine plastik ağaçlar dikilmesi hata silsilesini beraberinde getirdi. Ayrıca Karakoyun Deresi üzerinde yapılan çalışmaların 2-3 sene önce projelendirildiği ve söz konusu proje için Ankara’dan 160 milyon TL para geldiği vurgulandı.

EN BÜYÜK CAN KAYIPLARININ YAŞANDIĞI YERDE DE BENZER İŞLER YAPILMIŞ

Şehrin tam girişinde adını Urfa'nın kurtuluşunu simgeleyen abideden alan Abide Kavşağı ve Rabia Meydanı olarak ismi değiştirilen Topçu Meydanı’nın yanından geçen Cavsak Deresi içinde benzer uygulamalar yapıldığı vurgulanıyor. Geçmişte etrafı çay bahçeleri ile çevrili olan ve Şanlıurfalı vatandaşların uğrak noktası olan Cavşak Deresi’nin üstüne çoklu üst geçit yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla "yüzyılın projesi" denilerek açılan üst geçit yaşanan sel felaketinde en büyük can kayıplarının yaşandığı yer haline getirildi. 

Şanlıurfa Şanlıurfa sel felaketi urfa gündem son dakika