Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde Usulsüzlükler İddiası Meclis'e Taşındı

TAKİP ET

HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Sayıştay raporuna da yansıyan Urfa Büyükşehir Belediyesi'ndeki usulsüzlükleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.

HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Sayıştay raporuna da yansıyan Urfa Büyükşehir Belediyesi’ndeki usulsüzlükleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, 2017 yılında yayınlanan Sayıştay Raporu’na da yansıyan Urfa Büyükşehir Belediyesi’ndeki usulsüzlükleri Meclis gündemine taşıdı.  Sürücü, AKP yönetimindeki belediyede 2017 yılında birçok taşınmazın ihalesiz olarak belli şirketlere 20 yıllığına kiralandığı, bazı bağışların ise muhasebe kayıtlarına yansıtılmadığı yönündeki tespitleri verdiği soru önergesi ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’na sordu.

HDP’li Sürücü, önergesinde Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti:

“*Bakanlığınız 2017 yılında yapılan bu usulsüzlükten haberdar mıdır?

*Usulsüzlüklerin açıkça belirtildiği Sayıştay rapor doğrultusunda Bakanlığınızın herhangi bir müdahalesi olacak mıdır?

*2017 yılında görevde bulunun Büyükşehir Belediye Başkanı ve bu usulsüzlüklere imza atan belediye çalışanları hakkında işlem yapılacak mıdır?

*Bakanlığınız kaç belediyenin usulsüzlüğünü tespit etmiştir?

*Mevzuata aykırı olan ihaleler hakkında bakanlığınız nasıl bir yol izleyecektir?

*Belediyeye ait taşınmazların kamu kurum ve kuruluşların dışındaki dernek ve vakıflara tahsis edilmesinin yasal dayanağı nedir?

*Belediyeye ait taşınmazların tahsis edildiği vakıfların ve derneklerin isimleri nedir? 

*Vakıflar ve dernekler kimler tarafından yönetilmektedir?”

Şanlıurfa büyükşehir belediyesinde usulsüzlükler (hdp) urfa milletvekili ayşe sürücü İçişleri bakanı süleyman soylu Şanlıurfa büyükşehir belediyesi