Şanlıurfa'da 4.0 Zirvesi başladı!

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın tarım, turizm, tekstil ve teknoloji alanlarında potansiyelinin geliştirilmesi ve istihdamının artırılmasına yönelik yapılan "Urfa 4.0 Zirvesi" başladı.

ŞANLIURFA – Şanlıurfa bugün önemli bir zirveye ev sahipliği yapıyor. Kentin tarım, turizm, tekstil ve teknoloji alanlarında potansiyelinin geliştirilmesi ve istihdamının artırılmasına yönelik yapılan " Urfa 4.0 Zirvesi", Hazine ve Maliye Bakanlığı himayelerinde Şanlıurfa Valiliği ev sahipliğinde geniş katılımla başladı.

Özel bir otelde yapılan zirveye, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürü Osman Oktay, Tarım İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı, Tema Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen ile çok sayıda konuk ve vatandaş katıldı.

Zirvede Türkiye'nin gelecek vizyonuna katkı sağlayacak önemli bir organizasyonun bakanlık himayesinde düzenlendiğini ifade eden Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, değişen ve gelişen dünyanın merkezinde artık teknolojinin yer aldığını söyledi.

Şanlıurfa'nın tarım, turizm ve tekstil konularındaki potansiyelini bildiklerini belirten Gürcan, “Bu nedenle hem potansiyelimizin yüksek olduğu alanlardaki çalışmalarımızı ileriye taşıyacak işleri teknolojik dönüşümle yapmamız gerektiğini hem de katma değeri en yüksek alan olan teknoloji alanında başta nitelikli insan kaynağı geliştirme olmak üzere daha fazla iş gücü, ürün ve hizmet üretmemiz gerektiğinin farkındayız. Bu doğrultuda bu zirvede tarım, turizm, tekstil ve turizm alanında en iyi uygulamaları bölgedeki çalışmalara ilham vermesi için dinleyeceğiz ve yapılacak çalıştaylarla oluşturulacak eylem planı için tartışmalar gerçekleştireceğiz” dedi.

EYLEM PLANI PAYLAŞILACAK

“Yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı büyümeyi amaçlayan Türkiye Ekonomi Modeli'miz ile ana ve destekleyici politikaları uygulamayı temel önceliğimiz haline getirdik” diyen Gürcan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ülkemizin sahip olduğu jeo-stratejik fırsat ve imkanlardan faydalanarak ihracatı öncelikli tutarak cari açık sorununu kalıcı olarak çözmek, orta gelir tuzağını aşmak ve küresel değer zincirinde üst sıralara çıkma hedefleri doğrultusunda uygulamaya aldığımız Türkiye Ekonomi Modeli ile yüksek katma değerli üretimi teşvik ederek ürettikçe büyüyecek ve büyümenin getirilerini toplumun tüm kesimlerine yansıtacağız. Sürdürülebilir ve dengeli büyüme ile kalkınmanın bu sayede gerçekleşeceğini biliyoruz."

Mahmut Gürcan, zirve sonuçları olarak paylaşılacak eylem planının hayata geçirilmesi noktasında bakanlık olarak ilgili tüm araçları etkin kullanacak, gerekli teşvikleri ve destekleri sağlayarak ülkenin kalkınmasına destek olacaklarını kaydetti.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan da kent olarak ileri teknolojiyi daha fazla kullanmaya ihtiyaç duyduklarını belirterek, kentin yapay zeka ve akıllı tarım uygulamalarıyla üretimdeki bereketini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise iklim değişikliğinin etkilerinin her geçen gün etkisini artırdığına dikkati çekerek, her alanda verimi artırmaya yönelik projelere öncelik verdiklerini söyledi.

Kentte 2 gün sürecek olan Urfa 4.0 zirvesinde eş zamanlı olarak 4 farklı salonda turizm, tekstil, tarım ve teknoloji konularında kamu, özel sektörden uzmanların ve akademisyenlerin katılacağı toplantılar yapılacak.

 

 

BİHA

Şanlıurfada 4.0 Zirvesi