Şanlıurfa'da 65 Yıllık 'Harabe' Apartmana 'Hasarsız' Kararı!

TAKİP ET

Yaşanan deprem felaketinden etkilenen Şanlıurfa'da hasar tespit çalışmaları devam ederken, depremden etkilenen ve kolon demirleri paslanarak açığa çıkan 65 yıllık apartmana 'hasarsız' kararı çıkması tepki çekti. Söz konusu apartmanda oturan vatandaş, hasar tespiti yapan görevlilerin bodrum katına inmeden karar verdiklerini iddia ederek, yetkililere seslendi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi, binlerce binayı yerle bir etti. Şanlıurfa’da da etkisini gösteren deprem onlarca binayı yıkarken, binlercesinde de hasar bıraktı. Yaşanan felaketinin ardından deprem bölgesinde hasar tespit çalışmaları sürüyor. Ancak bazı hasarlı binalara ‘hasarsız’ kararı verilmesi tepki çekiyor. 

 

"GÖREVLİLER, BODRUMA İNMEDİ"

Depremden etkilenen Şanlıurfa’da bir binaya verilen ‘hasarsız’ kararı şok etti. Haliliye ilçesine bağlı Cengiz Topel Caddesi’nde 65 yıllık bir binaya ‘hasarız’ kararı verildi. İddiaya göre hasar tespiti yapan görevliler, apartmanın bodrum katına inmeden bu kararı verdi. Söz konusu apartmanda oturan bir vatandaş ise, “Yetkililere sesleniyorum. Şanlıurfa Haliliye’de Bengü Apartmanı 65 yıllık bir bina ve bu binaya hasarsız denilmiştir. Hatta daha kirişlerin ve binanın bodrum katına bakmadan bu karar verilmistir.  Yetkilerin bir an önce bu konuya el atmaları gerekiyor.” diyerek sesini duyurmaya çalıştı.  

 

 

(Bu haber kaynak gösterilmeden ve haberin linki verilmeden paylaşılamaz. https://www.habersanliurfa.net/)

Şanlıurfa hasar tespit gündem deprem Haliliye