Şanlıurfa'da Arazi Kavgası Kanlı Bitti!

TAKİP ET

Şanlıurfa merkezde Tarım Reformu Bölge Müdürlüğü önünde akraba oldukları öğrenilen iki grup arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden yaşanan silahlı çatışmada 1 kişinin hayatını kaybettiği 1'i ağır olmak üzere 4 kişinin ise yaralandığı bilgisine ulaşıldı.

Tarım Reformu Bölge Müdürlüğü önünde yaşanan silahlı çatışmaya ilişkin edinilen son bilgilere göre tarafların akraba olduğu belirtildi. Şahıslar arasında daha önceden paylaşılan araziye aile üyelerinden bir kişinin anlaşmayı bozarak zeytin ağacı diktiği ve zeytin ağacı dikilen arazinin sahibinin ağaçları söktüğü vurgulandı. Ağaçların sökülmesinin ardından taraflar arasında başlayan tartışma da bir kişinin boynundan vurularak ağır yaralandığı bildirildi. “Tarım Reformu Bölge Müdürlüğü”  önünde yaşanan olayda ise taraflar önce birbirleri ile taşlı sopalı kavga ettikten sonra silahlı çatışmaya girdi. Çıkan çatışmada 1 kişi başından vurularak hayatını kaybederken 1 kişinin ağır, 3 kişinin ise hafif yaralı bir şekilde hastanede tedavi altına alındığı bilgisine ulaşıldı.

 

Konuya ilişkin Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Şanlıurfa ili Suruç ilçesi Büyükağacı Mahallesi Nurdağı mezrasında ikamet eden “Çetin” aileleri arasında arazi anlaşmazlığından kaynaklanan bir husumet bulunmaktadır. Bu anlaşmazlıktan ötürü aileler arasında çıkan olay neticesinde, 09.05.2022 tarihinde bir kişi yaralanmıştı. 03.02.2023 tarihinde, Şanlıurfa Haliliye ilçemizde karşılaşan bu aileler arasında çıkan çatışmada da 1 kişi hayatını kaybetmiştir.Olayla ilgili adli ve idari süreç hassasiyetle yürütülmekte olup gerekli tedbirler alınmıştır.Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

 

Oğuzhan GÜLTEKİN / https://www.habersanliurfa.net/
(Bu haber kaynak gösterilmeden ve haberin linki verilmeden paylaşılamaz. https://www.habersanliurfa.net/ )

Şanlıurfa Gündem Asayiş Tarım Reformu Bölge Müdürlüğü Tarım Reformu Bölge Müdürlüğü