Şanlıurfa'da Başarılı Bir "Kist Hidatik" Ameliyatı

TAKİP ET

Bilinci kapalı olarak Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servise getirilen 12 yaşındaki hasta, yapılan ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Bilinci kapalı olarak Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servise getirilen 12 yaşındaki hasta, yapılan ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Halk arasında kist hastalığı olarak bilinen bu hastalığın etkeni, Echinococcus granulosus adı verilen bir parazitten ibaret. Genelde akciğerin alt lobda lokalize olan bu kitlerin büyümesiyle çevre organlara baskı uygulanmış oluyor. Buna bağlı olarak karın ağrısı, solunum sıkıntısı, akciğer enfeksiyonu, sağ alt kadranda şişlik, safra yolu tıkanması, karaciğer fonksiyon testlerin yükselmesi gibi etkiler görülebiliyor.

"GÖRÜLME SIKLIĞI YÜZ BİNDE İKİ"

Benzer şikayetle hastaneye getirilen 12 yaşındaki hastaya uygulanan tedavi hakkında açıklama yapan Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Op. Dr. Barış Erdoğan şunları söyledi:

“Kist Hidatik hastalığı dünya genelinde değişen sıklıklarda görülmektedir. Görülme sıklığı yüz binde ikidir ama en çok görülen yerler karaciğer ve akciğerlerdir. Beyin yerleşimlerinde ise çok nadir olarak görülür. 12 yaşındaki hastamız bilinci kapalı olarak acile başvurdu. Hastada yaptığımız görüntülemeler sonucunda derin yerleşimli mikroptan kaynaklanan bir hastalık olduğunu fark ettik. Hastayı acil olarak arkadaşlarımla beraber ameliyat ettik. Ameliyattan sonra hastamızın bilinci yerine geldi. Ameliyat öncesi genel durumu toparladı. Antibiyotik tedavilerini uyguladık ve hastamızı bugün itibariyle taburcu edeceğiz.”


Hasta yakını Metin Güler, “Çocuğumu hastaneye getirdim ve burada 5 saat ameliyatta kaldı. Ameliyatı iyi geçti. Allah doktorlarımızdan ve devletimizden razı olsun.” diyerek duygularını ifade etti.

Kist Hidatik Şanlıurfa Urfa haberleri son dakika haberleri Şanlıurfa’da Başarılı Bir Kist Hidatik Ameliyatı