Şanlıurfa'da Bir Ayda 4'ü Çocuk 11 kişi boğuldu

TAKİP ET

Şanlıurfa'da son bir ayda 4'ü çocuk 11 kişi sulama kanalları, Fırat Nehri ve Atatürk Barajı Gölü'nde boğularak yaşamını yitirdi. 

Şanlıurfa’da son bir ayda 4’ü çocuk 11 kişi sulama kanalları, Fırat Nehri ve Atatürk Barajı Gölü’nde boğularak yaşamını yitirdi. 

Şanlıurfa’da son bir ayda yerleşim yerlerine yakın üstü açık sulama kanalları, Fırat Nehri ve Atatürk Barajı Gölü’nde 4’ü çocuk 11 kişi boğularak yaşamını yitirdi. Boğulma vakalarının en çok yaşandığı yer ise Bozova Atatürk Baraj Gölü oldu. Son olarak Siverek ilçesinde 2 tarım işçisi Nuray Karabulut (16) ve Gurbet Yaman (23) serinlemek için girdikleri baraj gölünde boğularak yaşamını yitirirken, Mamuca Mahallesi yakınlarından geçen ve üstü açık sulama kanalına giren Suriyeli sığınmacı Habip El Mehmet’in (25) cenazesine ulaşıldı.

Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde adli makamlara yansıyan boğulma vakaları şunlar:

* 22 Temmuz 2019: Birecik ilçesinde serinlemek için Fırat Nehri'ne giren 5 çocuk babası Edip Kılıç boğularak yaşamını yitirdi. Kılıç’ın cansız bedenine 11 gün sonra ulaşıldı. 

* 28 Temmuz 2019: Bozova’da piknik için gittiği baraj gölüne serinlemek için giren 19 yaşındaki Mustafa Kılıç, boğularak yaşamını yitirdi.

* 4 Ağustos 2019: Akçakale’nin kırsal Akkeçi Mahallesi'nde 13 yaşındaki Mehmet Altun, yerleşim yerlerine yakın olan ve üstü açık sulama kanalında boğularak yaşamını yittirdi.

* 4 Ağustos 2019: Urfa merkez Haliliye ilçesi Sırrın Mahallesi'nde Balaban Köprüsü yakınlarından geçen Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait üstü açık sulama kanalında 16 yaşındaki İsmail Demir boğularak yaşamını yitirdi.

* 14 Ağustos 2019: Bozova’da Halil Ekinci (35) adlı şahıs serinlemek için girdiği baraj gölünde boğularak yaşamını yitirdi. 

* 19 Ağustos 2019: Bozova Arıkök (Saf) Mahallesi mevkiinde baraj gölünde Nimet Beden (33) ve Sıdıka Yıldırım (38) adlı iki kadın suda boğulmak üzere olan çocuklarını kurtarmaya çalışırken boğularak yaşamını yitirdiler. Çevredekilerin yardımıyla sudan çıkartılan 13 yaşındaki Elif Naz Çoban ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 

* 21 Ağustos 2019: Urfa merkez Haliliye ilçesinde serinlemek için Mamuca Mahallesi yakınlarından geçen ve üstü açık sulama kanalına giren Suriyeli mülteci Habip El Mehmet (25), akıntıya kapılıp boğularak yaşamını yitirdi. 

* 22 Ağustos 2019: Siverek’e dayanan Atatürk Baraj gölünde 16 yaşındaki çocuk tarım işçisi Nuray Karabulut ve 23 yaşındaki diğer bir tarım işçisi Gurbet Yaman boğularak yaşamını yitirdi.

Şanlıurfa’da bir ayda 4’ü Çocuk 11 kişi boğuldu Şanlıurfa