Şanlıurfa'da Blok Oy Kullanıldı İddiası

TAKİP ET

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşil Sol Parti, Şanlıurfa'da 300'den fazla sandıkta blok oy kullanıldığını iddia etti.

Şanlıurfa’da da 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde 4 bin 084 sandık kuruldu, 810 bin seçmen oy kullandı. Seçim sonrası yapılan oy dağılımına göre AK Parti 8, Yeşil Sol Parti 4, CHP 1 ve MHP 1 Milletvekili çıkardı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşil Sol Parti, Şanlıurfa’da 300’den fazla sandıkta blok oy kullanıldığını iddia etti. Yüzlerce usulsüzlüğü tespit ettiklerini seçim kurullarına itirazlarda bulunmalarına rağmen itirazlarının ret edildiğini ifade eden DBP, HDP ve Yeşil Sol Partisi, yazılı basın açıklamasında bulundu.

“USULSÜZLÜKLER GÖRMEZDEN GELİNDİ”

Şanlıurfa genelinde yaklaşık 150 bin seçmeninin iradesinin sandıklara yansıtılmadığının ileri sürüldüğü yazılı basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı; “14 Mayıs seçim sonuçlarının açıklanmasının hemen akabinde tüm ilçe örgütlerimiz tarafından yüzlerce usulsüzlük tespit edilmiş ve tespit edilen usulsüz oy kullanımlarının vekil sayılarındaki değişimi doğrudan etkileyecek sayıda olduğu görülmüştür. İlçe örgütlerimiz tarafından yapılan itirazların büyük çoğunluğu seçim kurulları tarafından reddedilerek usulsüzlükler görmezden gelinmiştir.

“400 BİN KİŞİNİN İRADESİ SANDIĞA YANSITILMADI”

Tarafımızdan tespit edilen sandıklardaki toplam oy sayısı 50.000 in üzerindedir. Geçersiz ve baskı sonucu verilen oylar değerlendirildiğinde Urfa genelinde yaklaşık 150.000 kişinin iradesinin sandıklara yansıtılmadığı gerçeği ortaya çıkmaktadır. Buna yaklaşık 220.000 seçmenin de sandığa gitmediği gerçeği eklenince şehrimizde yaklaşık 400.000 kişinin iradesinin sandığa yansımadığını görüyoruz.

“AYNI İRADEYİ 28 MAYIS’TA DA BEKLİYORUZ”

Tüm provokasyonlarına karşın dik duruşundan taviz vermeyen ve seçimlerin sükunet içinde geçmesinde emeği ve sabrı olan tüm gönüllülerimize teşekkür ediyor, aynı iradeyi 28 Mayısta yapılacak olan seçimlerde de göstermelerini bekliyoruz” dedi.

Şanlıurfa’da Blok Oy Kullanıldı İddiası