Şanlıurfa'da Bu Daireye 5,6 Milyon TL Fiyat Biçtiler! Gerekçe İse 'Hasarsız'...

TAKİP ET

Şanlıurfa'da depremin ardından satışa koyulan daire için istenen ücret 'pes' dedirtti. Haliliye ilçesi Paşabağı Mahallesi'nde 'hasarsız kaydı mevcut', 'depreme dayanıklı' şeklinde pazarlanarak, satılığa çıkarılan 2+1 100 metrekarelik daireye 5 milyon 600 bin TL fiyat biçildi.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi Şanlıurfa’da da etkili olurken, deprem fırsatçıları da ortaya çıktı. Depremde evleri hasar gören ya da yıkılan depremzedeler, yeni ev arayışlarına girerken, bu durumu kendince değerlendirme hevesine düşen fırsatçılar ise kira fiyatlarıyla oynamaya başladı. Depremzede vatandaşların mağdur edilmemesi konusunda hassasiyet gösteren ve bu konuda sıkça denetimler uygulayan Şanlıurfa Valiliği, dün Şanlıurfa’da fahiş kira artışında bulunduğunu tespit ettiği 7 emlak ofisine idari para cezası uyguladı. Ancak akıllanmayan deprem fırsatçıları şimdi de deprem bölgesi olan Şanlıurfa’da satılığa çıkardıkları evlerin fiyatlarında oynamaya başladılar.  

  

2+1 DAİREYE 5 MİLYON 600 BİN TL İSTEDİ!
Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Paşabağı Mahallesi'nde bir kişi satılığa çıkardığı 2+1 100 metrekarelik daireyi, “depreme dayanıklı”, “hasarsız” sözleriyle pazarlayarak satış için istediği fiyat pes dedirtti. Söz konusu mahallede 2+1 dairelerin ortalama fiyatı 1 milyon TL’yi geçmezken, bu kişi dairesini 5 milyon 600 bin TL’den satılığa çıkardı. Satış ilanını gören vatandaşlar, gözlerine inanamazken, bu konuyada denetim gelmesini istiyor. 


HASAN EĞRİGÖZ / HABER ŞANLIURFA
(Bu haber kaynak gösterilmeden ve haberin linki verilmeden paylaşılamaz. https://www.habersanliurfa.net/ )
 

Şanlıurfa emlak ev fiyatları gündem deprem Şanlıurfa Valiliği