Şanlıurfa'da Bügün Hava Nasıl Olacak?

TAKİP ET

Yaşanan sel felaketinin ardından Urfa halkı havanın nasıl olacağını merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre, Şanlıurfa'da yağışlar bugün ve yarın devam edecek.

Yaşanan deprem ve sel felaketinin ardından Şanlıurfa’da hava durumu, özellikle yerli halkın merak ettiği konulardan biri haline geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün paylaştığı bilgilere göre Şanlıurfa’da yağış önümüzdeki günlerde de devam edecek. 
Bugün (18 Mart) hava gün boyu yağışlı olacak. Gün içerisinde 17 dereceye çıkan sıcaklar, akşam saatlerinde ise 10 dereceye kadar düşecek. Bunun yanı sıra 19 Mart Pazar ve 20 Mart Pazartesi günleri de yağışın sürekli olarak devam etmesi bekleniyor. Şanlıurfa 15 günlük hava durumu raporuna göreyse güneşli günlerden çok bulutlu ve yağışlı günlerin beklendiği söylenebilir. Şehir merkezindeki sıcaklık önümüzdeki bir hafta boyunca 13 ila 19 arasında değişken olacak. Gece sıcaklıklarının ise 7 dereceye kadar düşmesi öngörülüyor. 
ŞANLIURFA İLÇELERİNDE HAVA DURUMU
Şanlıurfa Viranşehir hava durumu da merkezle benzer şekilde bugün yağışlı olarak görülüyor. Bunun yanı sıra Urfa’nın başlıca ilçeleri olan Viranşehir, Akçakale, Harran, Birecik ve Siverek’te birkaç derecelik farklarla yağışlı bir hava hâkim olacak. Siverek hava durumu gün içerisinde 15 dereceyken, gece saatlerinde ise 9 dereceye kadar düşüyor. Bu ölçümlerle Siverek’in şehir merkezine oranla daha düşük sıcaklıklara sahip olacağı görülüyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü dün yaptığı duyuruda Şanlıurfa’da hava durumunun Pazar (19 Mart) günü saat 12.00 sularına kadar çok kuvvetli yağış şeklinde olacağını açıklamış ve vatandaşları uyarmıştı. 
 

Şanlıurfa hava durumu Viranşehir hava durumu Şanlıurfada hava durumu Şanlıurfa 15 günlük hava durumu