Şanlıurfa'da DEDAŞ Söktüğü Panoya Kaçak Muamelesi Yaptı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da  Mehmet Toprak, DEDAŞ ekiplerinin kendisinden habersiz kestiği ve ardından kaçak muamelesi yaparak kestiği 8 liralık cezadan kaynaklı gözaltına alındığını söyledi.

Şanlıurfa'da  Mehmet Toprak, DEDAŞ ekiplerinin kendisinden habersiz kestiği ve ardından kaçak muamelesi yaparak kestiği 8 liralık cezadan kaynaklı gözaltına alındığını söyledi.

Şanlıurfa’nın merkez Haliliye ilçesi Köylükent mahallesinde ikamet eden Mehmet Toprak, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ’nin (DEDAŞ) haberi olmadan kestiği 8 ve 15 liralık elektrik kaçak bedelleri gerekçesiyle gözaltına alındığını söyledi. Bulunduğu binanın panolarının DEDAŞ ekiplerince söküldüğünü, eski haline getirilmeyen panolarına ikinci bir ekibin gelip ceza yazdığını anlatan Toprak, bu sebeple kesilen ceza miktarlarının komik olduğunu söyledi.

‘8 İLE 15 LİRA İÇİN GÖZALTINA ALINDIM’

Bulundukları binanın elektrik saat panolarının DEDAŞ ekipleri tarafından sökülerek eski haline getirilmediğini, bundan dolayı panolarda patlamaların yaşandığını belirten Toprak, binada yaşayanların elektriğe kapılma riskinin yüksek olduğunu dile getirdi. Bu durumdaki panolara DEDAŞ ekiplerince kaçak muamelesi yapıldığını söyleyen Toprak, “Polis beni yol kontrolünde yakaladı. Bana aramam olduğunu söylediler. Beni gözaltına alıp nezarethaneye attılar. Geceyi karakolda geçirdim. Niçin alındığımı bilmiyordum. Daha sonra bana kaçak elektrik kullandığım söylendi. Savcılığa çıkartıldığımda DEDAŞ 8 lira kaçak uygulaması yapmış. Başka bir dosyam daha olduğu söylendi. Bunda da 15 lira ceza yazmışlar. İki cezanın arasında bir hafta var. İkisini de ödemedim. Çünkü daha önce ödemiştim. Savcıya ben bu borcu ödeyemem eğer ödersem hakkımı savunamam dedim. Ben 8 lira için bir gece nezarethanede kaldım. 15 lira için gözaltına alındım” diye konuştu.

‘12 AİLE BOMBANIN ÜZERİNDEYİZ’

Binada 12 aile yaşadıklarını vurgulayan Toprak, “Hepimiz resmen bombanın üzerinde oturuyoruz. Bir anda patlama sesi geliyor. Aşağıya indiğimizde panonun yandığını görüyoruz. Arızalanan saatlerimizi tamirat için gönderiyorlar. 8 ay sonra bir de bakıyoruz, bize 2 ile 3 bin lira arası borç çıkarmışlar. Sorduğumuzda ise bize kaçak kullanmışsınız diyorlar. Şanlıurfa’da DEDAŞ’ın elinden rezil olmuşuz. Resmen terör estiriyor. Kimsede bu duruma müdahale etmiyor” dedi. 

‘180 LİRA İÇİN’

DEDAŞ’ın bir ekibinin gelip panoları bozduğunu, gelen ikinci ekibin ceza yazdığını söyleyen Toprak, şöyle devam etti: “Tabii bu iki ekip arasındaki 15 günlük sürede panolar patlamış oluyor. Ekiplerin her kaçak yakaladıklarında ödül olarak devletten 180 lira para aldıklarını öğrendik. Bu şekilde 180 lira için insanları perişan ediyorlar. Panolar param parça halde. Kimin kablosu nerde belli değil. Ekipler fazla kablo bulduklarında bu kablonun nerden geldiğine bakmadan birine rastgele ceza yazıyorlar. Bu konuya ilişkin suç duyurusunda bulundum. Sonuna kadar hakkımı arayacağım. Biz 4 kişilik bir aileyiz, gelen fatura yüksek oluyor. Bide üstüne kaçak yazıyorlar.” 

dedaŞ Şanlıurfa kaçak elektrik mehmet toprak