Şanlıurfa'da Düğün Mevsimi Hız Kesmeden Devam Ediyor!

TAKİP ET

Neredeyse Türkiye'nin her bölgesinde düğünler yaz aylarında yapılırken, Şanlıurfa'da düğünlerin kış aylarında özellikle ocak ayında yoğunlaşması merak konusu oldu. Birçok vatandaş konunun mevsimlerle alakalı olduğunu düşünse de gerçekler bambaşka…

Türkiye’de evlilikler genel olarak yaz aylarında yapılıyor. Ancak Şanlıurfa’da özellikle Akçakale ve Harran ilçelerinde kış aylarında yoğunluk olarak ise ocak ayında yapılıyor. Türkiye’nin diğer şehirlerine nazaran Şanlıurfalıların düğün için kış mevsimini tercih etmesi merak konusu olurken birçok vatandaş konunun mevsimlerle alakalı olduğunu düşünüyor. Meselenin özüne inildiğinde ise düğünlerin kış aylarında yapılmasının sebebinin hava şartlarından ziyade maddi anlamda olduğu gözlemlenebiliyor. 

TERCİH DEĞİL, ZORUNLULUK

Düğünlerini kış aylarında yapan Şanlıurfalı vatandaşlar, genel olarak yaz aylarında mevsimlik tarım işçisi olarak başka şehirde bulunuyor. Yaz aylarında tarlalarda yaptıkları birikim ile memleketi Şanlıurfaya dönen vatandaşlar düğünlerini ise kış aylarında yapmak durumunda kalıyor.  Düğünlerin kış aylarında yoğunlaşmasının bir diğer önemli sebebi ise mevsimsel şartlar. 

 

Şanlıurfa’da Düğün Mevsimi