Şanlıurfa'da Ete Ramazan Öncesi Zam Ayarı! Yeni Fiyat Dudak Uçuklattı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da Ramazan ayı öncesi kırmızı et fiyatlarına zam ayarı çekiliyor. 10 gün önce ete gelen fahiş zamların ardından Viranşehir Bakkallar ve Sebzeciler Esnafı Odası yüzde 50 oranında tekrar zam talep etti.

Viranşehir Bakkallar ve Sebzeciler Esnafı Odası, ocak ayında kırmızı ete talep ettiği zam oranı, 9 Mart 2023 tarihinde Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı tarafından onaylanmıştı. Ramazan’ın da gelmesiyle et fiyatlarını tekrar şişiren esnaf odası, bir anda ete yüzde 50 oranında bir zam daha talep etti.

10 gün önce Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı tarafından onaylanan rayiç fiyatlara göre; Kuzu eti 160 TL olurken aynı kuzu etinin 240 TL’den satılması talep edildi. Yine aynı şekilde yeni fiyatı 190 TL olarak açıklanan dana eti, yeni zamla fiyatının 280 TL olarak güncellenmesi istendi. Onay alınırsa Çiğköftelik dana eti ise 200 TL’den 300 TL’ye satılmaya başlanacak. 

Şap hastalığı bahane edilerek istenen zam oranları ağızları açık bıraktı. Kemiksiz koyun etinin fiyatı 9 Mart itibari ile 160 TL’den satılırken, 19 Mart tarihinde gelmesi öngörülen zamla birlikte 250 TL’den satılmaya başlanacak. 10 gün önce zamlanarak 160 TL’den satılan kıymalık koyun eti ise istenilen yeni zamla 250 TL’ye çıktı.
 

Şanlıurfa Viranşehir urfa gündem son dakika