Şanlıurfa'da Halkı sağlığı hiçe mi sayılıyor ?

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün  talimatları doğrultusunda Halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerini sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, halk sağlığı ile oynayanlara göz açtırmıyor.  Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri  ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Mühendislerinin  i ortaklaşa olarak düzenledikleri denetimlerde  alınan bir ihbar üzerine bir depoya baskın yapıldı.

Şanlıurfa’da Halkı sağlığı hiçe mi sayılıyor ?
 
Şanlıurfa vatandaşı soruyor;  Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çevre Sağlığı ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimleri ne iş yapar ? Bunlar neden sahada çalışmaz? Halk sağlığından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi mi sorumlu?

 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün  talimatları doğrultusunda Halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerini sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, halk sağlığı ile oynayanlara göz açtırmıyor.  Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri  ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Mühendislerinin  i ortaklaşa olarak düzenledikleri denetimlerde  alınan bir ihbar üzerine bir depoya baskın yapıldı.  Zabıta ekipleri tarafından depoda yapılan kontroller sırasında piyasaya sürülmek üzere 1 ton son kullanma tarihi geçmiş tavuk eti ele geçirilmesi şaşkınlık yarattı.  Son kullanma tarihlerine tek tek  bakılan ve Zabıta ekipleri tarafından el konulan tavuk etleri, kepçelerle kazılan bir çukura konularak üstü kireçlenerek imha edildi. Baskın yapılan deponun tavuk parçalamak için kullanıldığı öğrenilirken depo sahibine 55 bin lira ceza kesildiği yetkililer tarafından belirtildi.

Şanlıurfa’da Halkı sağlığı hiçe mi sayılıyor ?