Şanlıurfa'da Hızlı Dönüşüm Süreci Başladı!

TAKİP ET

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Şanlıurfa Valiliği AFAD Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen toplantının ardından açıklama yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamasında, “Osmaniye ve Kilis'te hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Hep birlikte çok önemli kararlar aldık. Şanlıurfa'mız ve bu anlamda da yapılacak işleri Şanlıurfa'nın medeniyetine uygun şekilde yapmak için istişarelerde bulunduk. Hasar-tespit sürecimizi yürüttük 5 ilde hasar tespitleri tamamlanmış durumda” Şeklinde konuştu.

YIKILAN BİNALARIN TESPİTİ BAŞLADI

5 milyon 4 bin yapının incelendiğini belirten Kurum, Askı sürecine başlanacağını ve askı sürecinde vatandaşların hasar tespitlerine itiraz edebileceklerini vurguladı.

Bakan Kurum, “İletişim ofislerimiz kurduk. TOKİ'mizle birlikte bölgede hızlı dönüşüm sürecini başlatmış bulunuyoruz. Haliliye'de bulunan 292 konutun bir kısmını Haliliye'deki yıkılmış binadaki vatandaşlara teslimini gerçekleştireceğiz. Eyübiye Asya mahallesinde Kentsel Dönüşüm için tamamladığımız 367 konutumuz vardı. Şanlıurfa merkezinde evleri yıkılmış olanların talep etmeleri halinde kura çekilmesiyle koordinasyon yapılacak. 367 konutumuzu da Şanlıurfa merkezde ve Eyübiye'de kuralarla teslimini gerçekleştirmiş olacağız. Karaköprü'de ise 54 konutumuz var, Karaköprü'de binası yıkılmış vatandaşlara teslimini yapacağız. Bu çerçevede yaklaşık 700 konutumuzu depremden hasar görmüş binalarımız öncelikli olmak üzere vatandaşlarımıza sunmuş olacağız.” Dedi.

6 BİN 631 KONUT VE BİN 900 KÖY EVİNİN YAPIM SÜRECİ BAŞLADI

Şehrin tarihine uygun anlayışla projelendirmenin yapıldığını belirten Kurum, İlk etapta mikrobölgeleme alanlarımızda Şanlıurfa'mızda ilk sözleşmeleri imzaladık. 6 bin 631 konutumuzu ve bin 900 köy evimizin yapım sürecini başlattık. Meslek örgütlerimiz için yeni sanayi sitelerinin yapımı için talep var. Esnafa daha iyi siteler yapılması amacıyla hazine arazilerimizi tahsisleyeceğiz. Bu kapsamda da atıl diyeceğimiz hazine arazilerine ilişkin çalışmaları yürütüyoruz.” şeklinde konuştu.

Şu ana kadar 27 bin 353 konutun sözleşmesini imzalandığını belirten Kurum, mayıs ayında 309 bin konutu hasar tespitine göre bitirileceğini bildirdi.