Şanlıurfa'da İntihar Rakamları Korkutuyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'da son günlerde intihar vakalarında artış dikkat çekiyor. Geçtiğimiz hafta içinde bir şahıs Urfa kalesinden intihar etmişti.

Şanlıurfa’da son günlerde intihar vakalarında artış dikkat çekiyor. Geçtiğimiz hafta içinde bir şahıs Urfa kalesinden intihar etmişti.

Dün gece yine Eyyübiye’den bir intihar haberi geldi. Direkli Mahallesi’nde 40 yaşlarındaki Hüseyin Ö. iple asılı bir vaziyette ölü bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Şanlıurfa Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av.Ronayi Paydaş, ‘Maalesef hayatını kaybeden sayısı 9 oldu.’ ifadelerini paylaştı.

Sosyal medyadan paylaşılan bu yoruma yanıt veren Halil Subaşı adlı kullanıcı, ”Antideprasan ilaçların yan etkisi intihara meyildir, mutlaka kullanımı yasaklanmalıdır” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Hayrettin Cidir, ‘Son 4 günde Şanlıurfa’da 9 intihar vakası oldu, yaşanan intihar vakalarının nedenlerini öğrenmek için bir meclis araştırma komisyonu kurulmalıdır.’ önerisini gündeme getirdi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yaklaşık 1 ay önce intihar oranlarına ilişkin bir raporu kamuoyuna açıklamıştı. Rapora göre, şntihar vakalarında yüzde 48 artış yaşandı. Ülkemizde her hafta en az 65 yurttaş yaşamına son veriyor.

şanlıurfada i̇ntihar rakamları