Şanlıurfa'da keşfedilecek çok hazine var

TAKİP ET

Tarih Arşivi, Şanlıurfa'nın turistlik ve tarihi yerlerini videoya çekerek sosyal medyada paylaştı.

Tarih Arşivi, Şanlıurfa’nın turistlik ve tarihi yerlerini  videoya çekerek sosyal medyada paylaştı.

Tarih Arşivi nickli sosyal medya hesabı, hazırladıkları Şanlıurfa’nın turistlik ve tarihi yerlerinin anlatıldığı videoyla Şanlıurfa’yı dünyaya tanıttılar.

Tarih Arşivi, Dünya’nın en eski tapınağı olma özelliği taşıyan ve Şanlıurfa sınırları içerisinde yer alan Göbeklitepe’yi yanı sıra kentin simgesi olan Balıkgöl’ü ve Şanlıurfa Mutfak Müzesi Şanlıurfa'nın yöresel kültürünü ve sosyal hayatını anlattı.

Tarih Arşivi nickli sosyal medya hesabında paylaşılan yazılarda ; 

Göbeklitepe

Tarihi 12 bin yıl öncesine dayanan Göbeklitepe. Mısır piramitlerinden 7.500 yıl daha eski. İngiltere’deki Stonehenge’den 7.000 yıl yaşlı. Dünyanın bilinen en eski tapınak alanı.

Balıklıgöl ve çevresi

Bu sabah Şanlıurfa'da Balıklıgöl ve çevresini ziyaret ettik. Özellikle sabah namazı sonrası kuş sesleri ve su sesi eşliğinde ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Şanlıurfa hem ruhunuza hem midenize hitap eden eşsiz bir şehir.

Aynzeliha (Zeliha Gölü veya Pınarı)

Rivayetlere göre İbrahim Aleyhisselam ateşe atılacağı zaman; Nemrut’un kızı Zeliha, İbrahim Aleyhisselam’ın dinine iman ettiğini söyleyince babası tarafından ateşe atılır. Zeliha'nın düştüğü yerde bir göl oluşur. Bu göle Aynzeliha (Zeliha Gölü veya Pınarı) adı verilir.

Şanlıurfa'da keşfedilecek çok hazine var.

Sadece Balıklıgöl üzerinde bulunan iki camide Roma, Abbasi, Eyyubi ve Osmanlı Dönemi mimarisinin izlerini görebilirsiniz. Şanlıurfa'da keşfedilecek çok hazine var.

Şanlıurfa Mutfak Müzesi

Çok müze gezdik ama bu müze başka Şanlıurfa Mutfak Müzesi Şanlıurfa'nın yöresel kültürünü ve sosyal hayatını etkileyeci bir şekilde sergiliyor. Şanlıurfa'da keşfedilecek çok yer var.

 

www.habersanliurfa.net

Şanlıurfa’da keşfedilecek çok şey var Balıklıgöl Göbeklitepe Tarih Arşivi Şanlıurfa Mutfak Müzesi