Şanlıurfa'da Kışın Gezilecek Yerler

TAKİP ET

Şanlıurfa'ya yolu düşenlerin mutlaka gezip görmesi gereken yerlerin başında geliyor. Rizvaniye Camii, mimari açıdan çok dikkat çekiyor. Bunun yanında Halil-ür Rahman Gölü görüntüsüyle de çok dikkat çekici hale geldiğini söyleyebiliriz. Rizvaniye Camii, Şanlıurfa'nın tam merkezinde konumlanmıştır. Halil-ür Rahman Gölü'nün kuzey kenarında yer alan cami, 1716 senesinde St. Thomas Kilisesi'nin yerine yapılmıştır. Camiyi Osmanlı valisi yaptırmıştır. Rizvaniye Cami'nin avlusu Balıklıgöl'e açılıyor.

Şanlıurfa'da Kışın Gezilecek Yerler

Şanlıurfa’da kışın gezilecek yerler alternatiflerinin çok olduğunu söyleyebiliriz. Şanlıurfa tarihi ve kültürel yapısıyla Türkiye’nin önemli kentleri içerisinde yer alıyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin incisi olan Şanlıurfa’ya gittiğinizde atmosferinden çok etkileneceksiniz. Urfa’da gezilecek tarihi yerler sayesinde farklı medeniyetlerin kültürünü keşfetmiş olacaksınız. Tarihi ve kültürel yönünün yanında doğal güzellikleri ve yöresel tatlarıyla da dikkat çeken bir kent olduğunu söyleyebiliriz.

Şanlıurfa’da Kışın Gezilecek 5 Yer

Şanlıurfa’da kışın gezilecek 5 yer listesini şöyle sıralayabiliriz:

Rizvaniye Cami

Şanlıurfa’ya yolu düşenlerin mutlaka gezip görmesi gereken yerlerin başında geliyor. Rizvaniye Camii, mimari açıdan çok dikkat çekiyor. Bunun yanında Halil-ür Rahman Gölü görüntüsüyle de çok dikkat çekici hale geldiğini söyleyebiliriz. Rizvaniye Camii, Şanlıurfa’nın tam merkezinde konumlanmıştır. Halil-ür Rahman Gölü’nün kuzey kenarında yer alan cami, 1716 senesinde St. Thomas Kilisesi’nin yerine yapılmıştır. Camiyi Osmanlı valisi yaptırmıştır. Rizvaniye Cami’nin avlusu Balıklıgöl’e açılıyor. Caminin giriş kapısı özellikle görenlerin dikkatini çok çekiyor.

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi

Şanlıurfa’da kışın gezilecek yerler arayışı içinde olanlara Arkeoloji Müzesi’ni önerebiliriz. Türkiye’deki en müze unvanına sahip olan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, tarihi anlamda çok önemli değere sahiptir. Paleotik Çağ’dan günümüze kadar insanlık tarihi için önemli bir yolculuğu ifade ediyor. Eski tapınak Göbeklitepe’deki eserlerden tutunda bilinen çok eski heykel “Balıklıgöl Adamı” gibi önemli eserlerde müzede sergileniyor. Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi içerisinde 14 tane ana sergi salonu bulunuyor. 33 adette canlandırma alanından oluşan bir müzedir. Canlandırma alanları o dönemlerdeki atmosferi başarılı şekilde aktarmıştır. Canlandırma bölümünde gezerken o dönemlerde gibi hissedeceksiniz.

Urfa Kent Müzesi

Şanlıurfa’da gezilecek yerler ele alındığında Kent Müzesi’ de ön plana çıkıyor. Bu müze, restore yapılan kule içerisinde bulunuyor. Şanlıurfa Surları içerisindeki Beykapısı mevkiinde konumlanmıştır. Şanlıurfa’ya dair tarihi, ticari, coğrafi, kültürel ve sosyal pek çok unsur Urfa Kent Müzesi içinde sergileniyor. Geleneksel giysiler, kitaplar, el sanatları, mutfak araçları gibi çok sayıda eseri görme imkanına sahip olacaksınız.

Tarihi Şanlıurfa Çarşıları& Hanları

Şanlıurfa’da kışın gezilecek yerler genel olarak tarihi yapı müzelerin etrafında toplanmıştır. Kentin ruhunu tam anlamıyla yansıttığını söyleyebiliriz. Şanlıurfa denildiğinde çarşı ve hanlar ön plana çıkıyor. Şanlıurfa kent merkezinde Eyyübiye ilçesinin olduğu Balıklıgöl yakınında Tarihi Kapılı Çarşı vardır. Bu alan içerisinde han, çarşı ve Pazar yer alıyor.

Mutfak Müzesi

Şanlıurfa hem çeşidi hem de lezzeti bol yemekleriyle dikkat çekiyor. Şanlıurfa Mutfak Müzesi’nde kentin yemek kültürünü yakından keşfedebilirsiniz. Şanlıurfa Mutfak Müzesi; Şanlıurfa’nın mimarisini bizlere aktarıyor. “Hacıbanlar Evi” içinde yer alan müze dokusuyla herkesi kendine hayran bırakıyor. Şanlıurfa’nın mutfağını merak edenler müzede yakından yemekleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilecekler. Yöresel kıyafetli mankenlerle canlandırmalar yapılan Şanlıurfa Mutfak Müzesi içerisinde kurslarda düzenleniyor.

Rizvaniye Cami Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Tarihi Şanlıurfa Çarşıları- Hanları Mutfak Müzesi