Şanlıurfa'da Kredi Patlaması

TAKİP ET

TBB'nin 2023 Şubat dönemi nakdi kredilerinin illere ve bölgelere göre dağılım sonuçlarına göre Urfa'da toplamda 46,3 milyar TL nakdi kredi kullanıldı.

TBB’nin 2023 Şubat dönemi nakdi kredilerinin illere ve bölgelere göre dağılım sonuçlarına göre Urfa’da toplamda 46,3 milyar TL nakdi kredi kullanıldı.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) 2023 yılı Şubat ayı “Nakdi Kredilerin İllere ve Bölgelere Göre Dağılımı” verilerini açıkladı. Verilere göre, Türkiye genelinde 3,4 trilyon TL kamu bankalarından, 4,5 trilyon TL de özel bankalardan olmak üzere, toplam 7,9 trilyon TL nakdi kredi kullanıldı. 

Bölgelere göre kredi dağılımına bakıldığında da, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde toplam 365,80 milyar TL kredi kullanımı gerçekleşti. Bunun 185,24 TL’si kamu bankalarından, 180,56 milyon TL’si ise özel bankalardan alındı. İller bazında nakdi kredi kullanımında ise Şanlıurfa’da 28,1 milyar TL’si kamu bankalarından, 18,2 milyar TL’si de özel bankalardan olmak üzere, toplamda 46,3 milyar TL nakdi kredi kullanımı gerçekleşti. İlde kişi başına düşen nakdi kredi kullanımı da, yaklaşık 21 bin 337 TL oldu. 

Şanlıurfa, nakdi kredi kullanım tutarı bakımından bölge illeri sıralamasında Gaziantep ve Diyarbakır’dan sonra üçüncü sırada yer aldı.
 

Şanlıurfa’da Kredi Patlaması Şanlıurfa ekonomi haberleri Haber Şanlıurfa Şanlıurfa haberleri son dakika haberleri