Şanlıurfa'da Kurban bayramında Sokağa çıkma yasağı olacak mı?

TAKİP ET

Kurban bayramına sayılı günler kalmasıyla birlikte Sokağa çıkma yasağı olacak mı? sorusunun yanıtı da merak konusu olmaya başlandı.

Kurban bayramına sayılı günler kalmasıyla birlikte “Sokağa çıkma yasağı olacak mı?” sorusunun yanıtı da merak konusu olmaya başlandı. Kurban bayramında sokağa çıkma kısıtlamasının olup olmayacağı hakkında birçok isim görüş bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gazetecilere yaptığı açıklamada sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığını söylemişti. Ancak son günlerde vaka sayısının zirve yaptığı Urfa'yla birlikte bazı illerde sokağa çıkma kısıtlamasının söz konusu olabileceği konuşuluyor. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yapılan Bilim Kurulu toplantısından sonra bu konuya ilişkin şunları söylemişti;

'Kısmen Bilim Kurulu'nda gündeme geldi . Ama bir öneri noktasına gelmedi. Özellikle önümüzdeki haftalar, salgının seyrine göre bu konudaki öneriler daha netleşmiş olur. Burada temelde, ülke genelinde bir sokağa çıkma yasağı gündeme gelmedi. Ama bir takım tedbirlerin olabileceği, özellikle il bazında bazı kısıtlamaların gündeme gelebileceği görüldü. Oradaki tedbirleri biraz daha sertleştirmek gerekebilir. İllerdeki vaka sayılarına göre, İl Hıfsısıhha kurulları kararları alma konusunda yetkili. Bu nedenle il bazında bazı kısıtlamalar olabilir. Gelecek hafta yeniden konuşacağız.

Uzmanlara göre, Kurban Bayramı’nda alınacak her önlem 10 gün sonra gerçekleşecek değişikliklerin daha az olmasına, daha az sayıda hastanın ortaya çıkışına neden olur. Bu da tamamen halkın elinde. 

şanlıurfa sokağa çıkma yasağı kurban bayramı