Şanlıurfa'da Kurulan Tüberküloz Laboratuvarı Tüm Bölgeye Hizmet Verecek

TAKİP ET

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kurulan Tüberküloz Laboratuvarı bölgeye hitap edecek. Verem Savaş Dispanserlerinde alınan numuneler il dışına gönderiliyordu.

Yeni kurulacak olan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Biyogüvenlik Düzeyi-3 Tüberküloz Laboratuvarı sayesinde artık Tüberküloz numuneleri analiz edilecek. Tüberküloz teşhisi için gerekli olan Yayma ve PCR test sonuçları 24 saat içerisinde raporlanabilecek. Daha önce verem savaş dispanserlerinde alınan numuneler il dışına gönderiliyordu.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulumu tamamlanan Biyogüvenlik Düzeyi-3 Tüberküloz Laboratuvarı Şanlıurfa ili ve ilçelerindeki tüm Kamu Hastaneleri ile Verem Savaş Dispanserlerine hizmet vermek üzere yapılandırıldı. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Hakan ÖZTURHAN’ın yazılı açıklamasına göre, Tüberküloz şüpheli hastalardan alınan örnekler bundan sonra Şanlıurfa Tüberküloz Laboratuvarında analiz edilecek. Şanlıurfa Tüberküloz Laboratuvarında; yayma, Tüberküloz Kültürü, Tür ayrımı, İlaç duyarlılık testleri ve PCR işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için gerekli tüm olanaklar bulunuyor.

Tüberküloz Laboratuvarı Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dr. Hakan ÖZTURHAN