Şanlıurfa'da Kuş Pazarı, çok renkli.

TAKİP ET

Urfa'nın güvercin besleyicileri,

Urfa'nın güvercin besleyicileri, Mücit Tesla'nın "Belki bir kuş beni aşkla sevebilir. Bu güvercini bir erkeğin bir kadını sevdiği gibi sevdim, o da beni öyle sevdi" sözlerinin canlı takipçileri. 15 yıldır tutkuyla kuşçuluk yapan Kadir Sakızcı, "Evde kuşum olmasa çatlarım. Bu bir meraktır, bir aşktır. İnsandan zarar görürsünüz ama kuştan asla…"

Urfa'nın tarihi Haşimiye Meydanı Aşağı Çarşı’da bulunan Kuş Pazarı, çok renkli. Pazarda güvercin besleyenlerin de satanların da günleri keyifli geçiyor. İster ticaretini yapan olsun, ister hobi olarak besleyeni olsun hepsi de, Mucit Tesla'nın "Belki bir kuş beni aşkla sevebilir. Bu güvercini bir erkeğin bir kadını sevdiği gibi sevdim, o da beni öyle sevdi" sözlerinin takipçisi. 

KUŞÇU KAHVEHANELERİ 

Çarşıda Sarı Alaca Bağdadı, Gübbe, Şamo, Şarabı, Nakışlı, İsrail ve neredeyse fiyatı 35 bin lira olan Karabaş ve İspir güvercinleri türlerini bulmak mümkün. Irklarına göre fiyatları değişen güvercinlerin kullandıkları yemler de özel olarak seçiliyor. Güvercin besleme alışkanlığının yaygın olduğu kentte "kuşçu kahvehaneleri" ve "kuşçu evleri” bulunuyor. Burada sadece aile geçimlerini sağlamak için güvercinler satılmıyor, aynı zamanda güvercin meraklıları kuşlar hakkında bilmedikleri bilgileri de ediniyor. 

BİR ÇOCUĞU SEVMEK GİBİ

Kuş tutkunlarından biri olan 28 yaşındaki Kadir Sakızcı, Kuş Pazarı’ndaki dükkanında yüzlerce kuş besleyip her bir kuş ile arasında duygusal bir bağ olduğunu söyledi. Sakızcı, “Sigara nasıl bağımlılık yaparsa kuşlar da öyle. Güvercinleri sevmek bir çocuğu ya da bir insanı sevmek gibi bir şey" dedi. 

EN KIYMETLİ DOSTU KUŞLAR

Çocukluğundan beri güvercin beslediğini söyleyen Sakızcı, kuşlar sayesinde günlük yaşamın stresinden kurtulduğunu şu sözlerle ifade etti: "Evde kuşum olmasa çatlarım. Bu bir meraktır, bir aşktır. İsteyen arabasını bile satıyor. İnsanın en kıymetli dostu kuşlardır. İnsandan zarar görürsünüz ama kuştan asla…"

15 yıldır kuşçuluk yapan Sakızcı, son sözü “200'e yakın kuşum var, daha da artırmayı düşünüyorum" oldu. 

kuŞÇu kahvehanelerİ urfanın güvercin besleyicileri Şanlıurfada kuş pazarı Şanlıurfa