Şanlıurfa'da Selin 10. Gününde Musluktan Akan Su Şok Etti!

TAKİP ET

Sel felaketinin vurduğu Şanlıurfa'da şebeke suyu 'Artık içilebilir' dense de bazı ilçelerde hâlâ çamurlu akıyor. Suruç'ta bir vatandaş, selin 10. gününde musluktan akan çamurlu ve pis kokan su karşısında şok oldu.

Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinin şebeke suyu musluklardan çamurlu akmasının ardından, belediye tarafından kesilmişti. Geçtiğimiz günlerde ise suyun temizlendiği ve içilebilecek hale geldiği ifade edilerek, tekrar kullanıma açılmıştı. Ancak bazı bölgelerde musluk suyu hâlâ çamurlu akıyor. Selin vurduğu Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir vatandaş, kullanıma açılan ve 'içilebilir' denilen şebeke suyunun musluktan çamurlu akmasının ardından şok oldu.

"HASTA OLACAĞIZ"
Şanlıurfa Suruç ilçesi Aydın Mahallesi, Şehit Sokak'ta şebeke suyu, selin 10. gününde hâlâ çamurlu akıyor. Sapsarı akan ve pis koku yayan şebeke suyunun kanalizasyon ile karıştığını söyleyen vatandaş, Haber Şanlıurfa'ya yaptığı açıklamada, "Bu Ramazan günü şikayet ediyoruz gelip borulara bir su vurup gidiyorlar. Bu şekilde çözüm mü olur? Enfeksiyondan hepimiz hastanelik olacağız. Yazıktır." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa sel şebeke suyu Suruç