Şanlıurfa'da Taziye Evleri Yasaklandı!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da Viranşehir Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada deprem sonrası vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılandığı taziye evlerinde taziye kabullerinin Şanlıurfa Valiliği tarafından yasaklandığını duyurdu.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6’lık 2 büyük depremden 10 il etkilendi. Türkiye’yi derinden sarsan depremler Şanlıurfa’da da yıkımlara ve ölümlere neden oldu. Şanlıurfa'da deprem sonrası enkaz altında kalan 304 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi yaralandı. Şanlıurfa'da hala evlerine giremeyen binlerce vatandaş cami, spor salonları, çadır ve taziye evlerinde kalıyor. Viranşehir Kaymakamlığı, ilçede taziye evlerinde taziye kabul faaliyetlerinin Şanlıurfa Valiliği tarafından yasaklandığını açıkladı.

 

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Deprem sonrası vatandaşlarımızın barınma ihtiyacının karşılandığı taziye evlerinde taziye kabul faaliyetlerinin durdurulması ve yemek ikramında bulunulması Şanlıurfa Valiliğimizce yasaklanmış olup taziye evleri sadece barınma amacıyla kullanılacaktır." 

 

Şanlıurfa Viranşehir taziye evi deprem Şanlıurfa Valiliği