Şanlıurfa'da Uyuşturucu ile Mücadele Kapsamında Yapılan Operasyonlar

TAKİP ET

Şanlıurfa'da düzenlenen operasyon sırasında 20 kilo 200 gram skunk ve 800 gram esrar ele geçirildi. Şüpheli 1 kişi ise göz altına aldı. Gözaltına alınan şüphelinin işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldüğü bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda araç içerisinde yapılan arama sırasında araç içinden 32 paket halinde 20 kilo 200 gram skunk ve 800 gram esrar bulundu.

Şanlıurfa'da Uyuşturucu ile Mücadele Kapsamında Yapılan Operasyonlar

Şanlıurfa’da düzenlenen operasyon sırasında 20 kilo 200 gram skunk ve 800 gram esrar ele geçirildi. Şüpheli 1 kişi ise gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelinin işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldüğü bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu ile mücadele operasyonunda şüpheli bir araç durduruldu. Araç içerisinde yapılan arama sırasında aracın içinden 32 paket halinde 20 kilo 200 gram skunk ve 800 gram esrar bulundu.

Geçtiğimiz günlerde de uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan operasyon sırasında uygulama noktasında durdurulan araç içerisinde 12 paket halinde 6 bin gram skunk uyuşturucu madde ele geçirilmişti. Olay ile bağlantısı olduğu düşünülen 2 zanlı ise yakalanarak gözaltına alınmıştı.

İki olayda da yakalanan zanlılar hakkında ‘’Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve Nakletmek’’ suçu nedeniyle soruşturma başlatıldığı da verilen bilgiler arasında.

450 Personel İle Uyuşturucu Baskını

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu kullanımı ve satışına yönelik baskınlar için çalışmalar sürdürülmektedir. Bu kapsamda Eyyübiye, Karaköprü, Haliliye, Viranşehir, Ceylanpınar ve Siverek ilçelerinde 450  personel ile birlikte 72 adet noktada eş zamanlı olarak operasyonlar düzenlendi.

Özel harekat polislerinin de yer aldığı operasyonlarda bazı evlere koçbaşı kullanılarak girildiği bildirildi. Uyuşturucu satıcısı olduğu iddia edilen 86 şüpheli ise tutuklanarak göz altına alındı.

Yapılan baskınlarda 37 kilo 600 gram skunk, 9 kilo 63 gram esar, 138 gram eroin, 3 kilo 495 gram metamfetamin, 2 gram bonzai ve kokain, 26 kök kenevir, 517 captagon, 35 sentetik ecza, 24 ecstasy hap, 4 adet av tüfeği, 8 adet tabanca ve 62 fişek ele geçirildi.

Şanlıurfa’nın En Büyük Uyuşturucu İle Mücadele Opresyonu

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesini ziyaret ederek operasyon hakkında İl Emniyet Müdürü olan Mehmet Murat Ulucan’dan bilgi aldı.

Vali Salih Ayhan, gazetecilere yapılan operasyonun sabah saat 05:00 sularında başladığını belirtti. ‘’Şanlıurfa tarihinin en büyük operasyonu gerçekleştirildi’’ ifadelerini kullanan Vali Ayhan aynı zamanda bunun adına kökünü kurutma operasyonu adı verebiliriz dedi.

Yaklaşık 2 ay süren bir çalışma sonucunda 18 dosya ve 108 şüpheliye yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Yapılan bu operasyon sırasında şüphelilerin büyük bir çoğunluğu gözaltına alındı. İkamet adresinde bulunmayan kişiler ile ilgi çalışmalar sürdürülmektedir. 86 kişinin gözaltına alındığı bu operasyonda Vali Ayhan operasyonda emeği geçen tüm personele teşekkürlerini iletti. Aynı zamanda zehir tacirlerine kesinlikle müsaade etmeyeceklerini ve bu operasyonların devam edeceğinin altını çizdi. Zehir tacirlerinin kökünü kazıyana kadar uyuşturucu ile mücadele kapsamında operasyonlar devam edecektir. Kimsenin zehirlenmesine göz yumulmayacaktır.

Muhammed Mustafa Göçmen / www.habersanliurfa.net 

uyuşturucu operasyonu uyuşturucu ile mücadele Şanlıurfada zehir tacirlerine baskın Urfada zehir tacirleri