Şanlıurfa'da Vefat Sayısı 127'ye Çıktı

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Şanlıurfa'da deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısını 127, yaralı sayısını ise 2 bin 551 olarak açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da yaptığı açıklamalarla depremde hayatını kaybedenlerin güncel sayısını duyurdu. Bakan Koca, yaptığı açıklamada Şanlıurfa'da deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısını 127, yaralı sayısını ise 2 bin 551 olarak ifade etti. Depremin büyüklüğüne dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Kahramanmaraş merkezli depremlerde 5 bin 434 vatandaşımız hayatını kaybetti, 31 bin 777 yaralımız var. Milletimizden dua bekliyoruz." dedi. 

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar ise toplam 9 komando taburunu bölgeye sevk ettiklerini belirterek şunları kaydetti: "Kıbrıs'ta bulunan 4 taburumuz da bölgeye gelecek. Deprem bölgesinde bulunan bütün birlik, karargah ve garnizonlar da tamamen sivil vatandaşlara açılmış durumda. Bölgede toplam 7 bin 500 civarında Mehmetçik çalışmalarını sürdürmekte, yarından itibaren 1500 personel daha katılacak."

FAHRETTİN KOCA ŞANLIURFA DEPREM SON DAKİKA