Şanlıurfa'da Yüz Yüze Eğitim Başlıyor

TAKİP ET

Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen yüz yüze eğitimin başlayacağını söyledi.

Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen yüz yüze eğitimin başlayacağını söyledi.

Düşük ve orta riskli illerde yüz yüze eğitim Türkiye genelinde başlayacak.

İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nda kademeli normalleşmenin adımlarını açıkladı.

İllere göre karar verileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüz yüze eğitimin detaylarını ve hangi illerde başlanacağını söyledi.

Yüz yüze eğitim yarın (2 Mart) başlayacak. Kabine Toplantısı'nda alınan kararlarda yüz yüze eğitimle ilgili gelişmeler de görüşüldü.

Daha önce Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların yüz yüze eğitime hazır olduğunu açıklamış, Kabine Toplantısı'ndan sonra 2 Mart'ta açılacağını söylemişti. Bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusa sesleniş konuşmasında hangi illerde ve nasıl başlayacağını anlattı.

Yüz yüze eğitimin başlayacağı iller

Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda 8'inci ve 12'nci sınıflarda eğitim öğretime açılacak.

Düşük ve orta riskli illerde, ilaveten oraokullar ve liseler dahil diğer kademelerde de eğitim öğretime başlanacaktır. Buna göre yüz yüze eğitimin başlayacağı iller güncel vaka haritasına göre şu şekilde:

Düşük riskli iller

Hakkari, Şırnak, Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Van, Bitlis, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır ve Uşak

Orta riskli iller

Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Bartın, Karabük, Çankırı, Kastamonu, Çorum, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum ve Kars

şanlıurfada yüz yüze eğitim