Şanlıurfa'daki Kick Boks Sporcuları Yeni Rekor Peşinde!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Turnuvası için kente gelen Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, 2022'de uluslararası arenada 933 madalya kazandıklarını belirterek, bu rekoru kırmak istediklerini belirtti.

Şanlıurfa'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Turnuvası için kente gelen Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, Türkiye'de kick boksun her geçen gün daha fazla ilgi görmeye başladığını söyledi. Bu spora herkesin kolaylıkla çevresindeki salon ve gençlik merkezleri aracılığıyla ulaşabildiğini belirten Kayıcı, Türkiye'nin başarılı sporcularının kendilerini gururlandırdığını ifade etti.

 

Kick boksta 2021 yılında 799 madalya aldıklarını, bu yıl ise rekor kırdıklarını dile getiren Kayıcı, şunları kaydetti, "Türkiye'de aktif lisanslı sporcu sayısı açısından ilk dörtteyiz. Basketbol, voleybol ve tekvandonun yanında kick boks olarak ilk dörtteyiz. Bu bizim camiamızın ne kadar güçlü olduğunu göstermektedir. Uluslararası arenada 933 madalya alarak Türkiye'de bütün branşlar içerisinde rekor kırarak birinci sıradayız. 231 altın, 263 gümüş ve 439 bronz madalya kazandık. Bu yıl da organizasyonlarla dolu bir yıl olacak ve yine madalya rekoru kıracağımıza inancımız tamdır” 

 

Şanlıurfa’daki Kick Boks Türkiye Kick Boks Turnuvası