Şanlıurfa'daki Muhtar Krizi Köyü İkiye Böldü! Artık 2 Muhtar, 2 de Köy Var…

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Harran ilçesine bağlı Kaymaklı köyünde yaşanan muhtar krizi köyü ikiye böldü. Mevcut muhtardan memnun olmayan vatandaşlar, ikimet ettikleri Kaymaklı köyünü ikiye bölerek Öztürk köyünü oluşturdu ve kendilerine muhtar seçti.

Kaymaklı köyünün mevcut muhtarı Ahmet Demir’den memnun olmayan köy halkı, köyün ikiye bölünmesi başvurusunda bulundu. Başvurusu kabul edilen köylülerin yerleşim yeri, Kaymaklı ve Öztürk köyleri olmak üzere iki ayrı köye bölündü.

Kaymaklı köyünün Muhtarı Ahmet Demir ile anlaşamayarak köyden ayrılmak isteyen vatandaşlar, Öztürk Köyü ismi verilen yeni köye yerleşti. 

Muhtar krizi ile başlayan ve köyün ikiye bölünmesine kadar giden süreçte Öztürk köyüne yerleşen vatandaşlar, bu sefer muhtar arayışına girdi. Köy halkı, kendilerine oluşturdukları yeni köy için ikiye bölünen Kaymaklı köyünün konumundan çıkıp Öztürk köyüne giren İsmail Güdücü’yü yeni köyün tek muhtar adayı olarak seçime soktu. Karşısında aday olmadan tek başına seçime giren Güdücü, Öztürk köyünün ilk muhtarı oldu.     
 

 

 

 

 

HASAN EĞRİGÖZ / HABER ŞANLIURFA

(Bu haber kaynak gösterilmeden ve haberin linki verilmeden paylaşılamaz https://www.habersanliurfa.net/ )