Şanlıurfa'dan Meclis Bileti Alan Vekiller Belli Oldu

TAKİP ET

Şanlıurfa'da sandıkların yüzde 90'ı açıldı ve bu sonuçlara göre TBMM bileti alan milletvekilleri belli oldu.

Şanlıurfa’da sandıkların yüzde 90’ı açıldı ve bu sonuçlara göre TBMM bileti alan milletvekilleri belli oldu.

Şanlıurfa’da açılan yüzde 90’lık sandıklara göre Erdoğan yüzde 61,26 oy alırken Kılıçdaroğlu ise yüzde 36,73 oy oranında yarışı sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri’nde Şanlıurfa’da TBMM bileti alan milletvekilleri netleşti. Şanlıurfa’da 22.45 itibariyle sandıkların yüzde 90’ı açıldı. Açılan sandıklara göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 63,561,26 oy alırken, en yakın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 61,26 ile seçim yarışını sürdürüyor. Üçüncü aday Sinan Oğan ise yüzde 1,61 oy oranında görünüyor.

TBMM YOLCULARI BELLİ OLDU
Açılan sandıklara göre, milletvekili seçim sonuçlarında AK Parti yüzde 43,40 Yeşil Sol Parti yüzde 25, 48 MHP yüzde 8,59 CHP ise yüzde 7,74 oy oranına ulaştı. Bu oranlara göre AK Parti’den Bekir Bozdağ, Abdulkadir Emin Önen, Abdürrahim Dusak, Mehmet Ali Cevheri, Cevahir Asuman Yazmacı, İbrahim Eyyüpoğlu, Hikmet Başak, Mehmet Faruk Pınarbaşı; Yeşil Sol Parti’den Mithat Sancar, Ömer Öcalan, Dilan Kunt Ayan, Ferit Şenyaşar; CHP’den Mahmut Tanal, MHP’den ise İbrahim Özyavuz Ankara biletini alan isimler oldu.

Bu sonuçlara göre AK Parti 8, YSP 4, MHP 1, CHP 1 milletvekili çıkarmış durumda.
 

Şanlıurfa’dan Meclis Bileti Alan Vekiller Belli Oldu TBMM Şanlıurfa sonuçları son dakika haberler