Şanlıurfa Evlilikte de Birinciliği Kaptırmadı

TAKİP ET

TÜİK'in 2022 yılı istatistiklerine göre, Türkiye'de en çok akraba evliliği yapılan il Şanlıurfa oldu.

TÜİK’in 2022 yılı istatistiklerine göre, Türkiye’de en çok akraba evliliği yapılan il Şanlıurfa oldu.

Birinci derece kuzenlerle yapılan evliliklerde zirvede yer alan Şanlıurfa’da geçen yıl 3 bin 236 akraba evliliği yapıldı. Şanlıurfa, 16-17 yaş arasındaki erkek çocukların evliliğinde de ilk sırada yer alıyor. Urfa’da geçen yıl bu yaş grubunda evlenen erkek çocuk sayısı ise 48 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK)  2022 yılına ait akraba evliliği istatistiklerine göre geçen yıl Türkiye genelinde 22 bin 143 akraba evliliği yapıldı. Resmi evlilikler içerisinde birinci derecede kuzenler ile yapılan evliliklerde Şanlıurfa yüzde 18,4 ile başı çekiyor. Öyle ki Şanlıurfa’da geçen yıl 3 binden fazla akraba evliliği yaşandı. Şanlıurfa’yı 2 bin 597 akraba evliliği ile İstanbul takip etti. Geçen yıl araba evliliğinin en çok yaşandığı diğer illerden Diyarbakır’da bin 465, Gaziantep’te bin 381 ve Mardin’de 881 akraba evliliği gerçekleşti. 

Geçen yıl akraba evliliğinin en az yaşandığı il ise Burdur oldu. Burdur’da sadece 11 akraba evliliği kayıtlara geçerken, Bolu’da akraba evliliği olarak 14 evlilik yaşandı. Edirne’de de 18 kişi akrabasından biriyle evlendi.
 

Şanlıurfa Evlilikte de Birinciliği Kaptırmadı Şanlıurfada akraba evliliği Şanlıurfa haberleri Urfa haberleri son dakika haberleri