Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Karaatlı: "Şanlıurfa Halk Ekmek'te Vergi Kaçırılıyor!"

TAKİP ET

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Karaatlı, Büyükşehir Belediyesinin halk ekmek uygulamasını eleştirdi. "Eşit şartlarda mücadele edilmiyor. Benim esnafım vergiye tabi. Onlar da esnafımız gibi vergisini ödesin. İçerde çalışanların sigortasını yapsın… Yasa dışı işler yapılıyor. Vergi kaçırılıyor."

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Karaatlı, Büyükşehir Belediyesinin halk ekmek uygulamasını eleştirdi. Yeni yıl itibarıyla seri üretime başlanan halk ekmeğin “yanlış bir karar” olduğunu söyleyen Karaatlı, “Halk ekmeğin yanlış bir karar olduğunu ben her zaman savundum, savunacağım da…” dedi.

“Benim esnafım vergisini veriyor satış yapıyor ama belediye halk ekmeğinin gayri resmi çalıştırılıyor. Günü geldiğinde yetkili birimlere bildireceğiz.” açıklamasında bulunan Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Karaatlı: “Eşit şartlarda mücadele edilmiyor. Benim esnafım vergiye tabi. Maliyenin bunu göz önüne alması lazım. Ne satarsanız satın, maliyenin satış fişi istemesi lazım. Onlar da esnafımız gibi vergisini ödesin. İçerde çalışanların sigortasını yapsın… Yasa dışı işler yapılıyor. Vergi kaçırılıyor. Yer kiralaması yapmadan, her yere kulübe indirmiş. Kime danıştı da oralara indirdi yani. Karpuzculardan kira bedeli alıyorsun ama ekmek büfeleri için ilçelerde belediyeler ile kiralama sözleşmesini yapmış mısın? Satış fişi veriyorlar mı? O da yok. Ekmeklerin cam bölme içerisinde olması lazım ama gittim baktım sepetler yerde. Ben söyledikten sonra iki tane tahta raf çakmışlar ama kapalı alanda olması lazım. Bu gibi büfelerde satılan ekmekler cam bölge içerisinde muhafaza edilmesi lazım. Kurallara uygun hareket etmiyorlar. Denetim belediyeye ait, belediye de kendi kendini denetler mi? Eşit şartlarda mücadele etmiyoruz. Fırıncıya gidip her şeyi istiyorsun ama sen yapmıyorsun. O yüzden ekmeğimizin kalitesi düşüyor.” dedi.

Şanlıurfa Halk Ekmek’te Vergi Kaçırılıyor Karaatlı Halk Ekmek