Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı: "Bu ay zam yok, kesin teyit ediyorum."

TAKİP ET

Şanlıurfa'da 3,5 lira olan ekmeğe önümüzdeki pazartesiden itibaren 50 kuruş zam geleceği iddia edilmişti. Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, söz konusu iddiaları yalanlayarak ocak ayında ekmeğe kesinlikle zam yapılmayacağını söyledi.

Şanlıurfa’da 3,5 lira olan ekmeğe önümüzdeki pazartesiden itibaren 50 kuruş zam geleceği iddia edilmişti. Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, söz konusu iddiaları yalanlayarak ocak ayında ekmeğe kesinlikle zam yapılmayacağını söyledi. Karaatlı, “Bu haberler nereden çıkıyor bilmiyorum. 16 Ocak’ta zam falan yok. Hatta bu ay bitene kadar ekmeğe zam yok. Yarın ne olacağı belli değil ama bu ay zam olmayacağını kesin teyit ediyorum. Bu ay zam yok, şubat ayında zam olacak” diye konuştu.

“ZAM YAPMAMAK İÇİN DİRETİYORUM”

“Asgari ücrete yapılan artışı haliyle ekmek fiyatına yansıtmak zorundayız” diyen Karaatlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sigorta primleri artıyor, BAĞ-KUR primleri artıyor, bunlar hep esnafa yansıdığı için bizim de iş yerlerine katkı sunmamız lazım. Mesela Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Mardin, Gaziantep, Erzincan, Elazığ, Siirt ve Kahramanmaraş gibi çevre illerde ekmek 5 lira olmuş. Ben zam yapmamak için diretiyorum ama bazı şeyler de kaçınılmaz oluyor artık. Bu ay sonunda primlere yansır yansımaz, belli değil. Ben de o yüzden önümüzdeki ay düşünüyorum. Nihayetinde ben de bir vatandaşım, 20 gün 20 gündür. Gerçekten ekmek önemli bir konu.”

 

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Mehmet Emin Karaatlı Ekmeğe zam yok