Şanlıurfa Hava Durumu Bu Hafta Nasıl Olacak (8 Mayıs 2023)

TAKİP ET

Mayıs ayının gelmesiyle birlikte özellikle çiftçiler tarafından Şanlıurfa hava durumu en çok merak edilen konulardan biri haline geldi. Hava durumu Şanlıurfa kent merkezinde bu hafta kapalı olacak. İşte detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre Şanlıurfa’da hava durumu bu hafta çoğunlukla kapalı olacak. Bugün parçalı bulutlu ve bulutlu bir havanın hâkim olacağı kentte hava sıcaklığı ise 26 derece olacak. Bu gece sıcaklıklar kent merkezinde 26 derece olacak ölçülecek. 

ŞANLIURFA HAFTALIK HAVA DURUMU

Hava durumu Urfa kent merkezi için perşembe gününe kadar çoğunlukla kapalı ve çok bulutlu olacak. Yarın 28 derece olan hava durumu, çarşamba 30, perşembe günü ise 32 derece olarak ölçülecek. Cuma günü hava yeniden bulutlarla kapanırken, sıcaklığın gündüz 31 derece olması bekleniyor. 

Cumartesi günü kapalı bir hava ve yağmur ihtimali olacak. Seçim günü olan pazar günü ise hava güneşli ve 29 derece olacak.

AKÇAKALE HAVA DURUMU

Hava durumu Akçakale için Urfa kent merkeziyle hemen hemen aynı olacak. Hafta boyunca kapalı ve parçalı bulutlu havanın hâkim olacağı ilçede hava sıcaklığı bugün 26 derece olacak. Gece sıcaklıkları ise 12 derece olarak ölçülecek.

BİRECİK HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen verilere göre, Birecik’te hava durumu Urfa kent merkeziyle benzer olacak. Hava sıcaklığı bugün 27 derece olurken, gece saatlerinde sıcaklıkları 10 dereceye inecek. Bireciklileri hafta boyunca kapalı bir hava bekliyor.

BOZOVA HAVA DURUMU

Hava durumu Bozova için, Urfa kent merkezine oranla daha düşük sıcaklıklara sahip olacak. Bozova’da bugün hava sıcaklığı 23 derece olacak. Gece sıcaklıklarının ise 10 derecelere kadar düşmesi bekleniyor.

CEYLANPINAR HAVA DURUMU

Hava durumu Ceylanpınar için, Şanlıurfa kent merkeziyle neredeyse birebir aynı olacak. Ceylanpınar’da bu hafta kapalı bir hava hâkim olurken, bugün hava sıcaklığı 28 derece olacak. Hava kapalı olsa da ilçede sıcaklıklar hafta boyunca artmaya devam edecek. Perşembe günü Ceylanpınarlıları 36 derece hava sıcaklığı bekliyor olacak. 

HALFETİ HAVA DURUMU

Halfeti’de hava durumu, kent merkezine göre görece olarak daha düşük sıcaklıklara sahip olacak. Bugün 23 derece sıcaklık beklenen Halfeti’de gece sıcaklığı ise 13 derece olarak ölçülecek.

HARRAN HAVA DURUMU

Harran’da hava durumu bugün 25 derece olarak ölçülecek. Gece sıcaklığı ise 12 derece olacak. Hafta boyunca sıcaklıkların artacağı ilçede hava perşembe günü 32 dereceye kadar çıkacak.

HİLVAN HAVA DURUMU

Hava durumu Hilvan’da özellikle gece saatlerinde kent merkezine göre daha soğuk olacak. Gün içinde sıcaklıklar 24 dereceye çıkarken, gece sıcaklıkları ise 8 derece olarak ölçülecek. Hilvan’da hava sıcaklığı yarın 26, çarşamba 28, perşembe 29, cuma günü ise 30 derece olacak.

SİVEREK HAVA DURUMU

Siverek hava durumu, Urfa kent merkezinle oranla en soğuk ilçe olacak. Bugün hava sıcaklığı Siverek’te 23 derece olurken, gece sıcaklığı ise 10 derece olarak ölçülecek. Bu hafta perşembe günü sıcaklık Siverek için 29 derece olacak. Hafta boyunca Siverek’te de yağış beklenmiyor.

SURUÇ HAVA DURUMU

Suruç’ta hava durumu bugün 26, yarın 27, çarşamba 29, perşembe günü ise 32 derece olacak. Kent merkezine benzer şekilde çoğunlukla kapalı bir hava Suruçluları bekliyor olacak.

VİRANŞEHİR HAVA DURUMU

Viranşehir’de hava durumu bugün gündüz 24, gece ise 12 derece olacak. Viranşehirlileri bu hafta kapalı bir hava bekliyor. Sıcaklıklarsa her gün birkaç derece daha artacak.

ŞANLIURFA 15 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Hava durumu Urfa kent merkezi için önümüzdeki hafta çok sıcak olacak. Bol güneşli günlerle birlikte önümüzdeki hafta 36 derecelik sıcaklık Urfalıları bekliyor olacak. Yakıcı güneş 21 Mayıs Cumartesi gününe kadar devam edecek. 21 Mayıs ve 22 Mayıs tarihlerinde ise hava sıcaklığının 27 derecelere düşmesi ve yağışların gelmesi bekleniyor.
 

Şanlıurfa hava durumu