Şanlıurfa Hava Durumu Bu Hafta Nasıl Olacak?

TAKİP ET

Türkiye'yi etkisi altına alan yağışlar, bugün Urfa'ya da geliyor. Urfa'da bugün hava kapalı olacak ve yer yer yağış hissedilecek. Peki, bu hafta Şanlıurfa'da hava durumu nasıl olacak? Hava sıcaklıkları düşecek mi? Detaylar haberimizde.

Geçtiğimiz haftadan bu yana Türkiye genelinde yağışlar hakim oluyor. Urfa’da geçen hafta görece olarak kuru ve sıcak geçmişti. Yağışlar nihayet Şanlıurfa’ya da geldi. Bugün Urfa kent merkezi ve ilçelerinde hava kapalı olacak. Bazı bölgelerde ise yer yer sağanak yağış görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışların kuvvetli olabileceği uyarısında bulundu. Yağışlara karşın hava sıcaklığı ise oldukça yüksek. Hava sıcaklığı bugün 23 dereceye kadar çıkacak. Gece saatlerinde ise en fazla 13 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

ŞANLIURFA HAFTALIK HAVA DURUMU

Urfa’da yarın (11 Nisan Salı) hava sıcaklıkları düşeceği gibi yağış da şiddetlenecek. Yarın sağanak yağışların çok daha etkili olması bekleniyor. Bu nedenle vatandaşların sel felaketlerine karşı önlem alması gerekiyor. Yarın hava sıcaklığı gündüz 17 derece olacak. Akşam saatlerinde sıcaklıklar 9 dereceye kadar düşecek.

Bugün başlayan yağışların şiddetlenmesi ve perşembe gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Cuma günü ise güneş yeniden kendini göstermeye başlayacak. Hava sıcaklıkları da artarken, hafta sonu da parçalı bulutlu bir hava durumu olması bekleniyor. Hafta sonu sıcaklıklar yeniden 20 derecenin üzerine çıkacak.

Şanlıurfa hava durumu